13 Ağustos 2019 11:47

Gazeteci Yazar Mehmet Ülger, ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

2017 yılında hayatını kaybeden Gazeteci, Yazar ve Belgesel Yapımcısı Mehmet Ülger, Kayseri Sarız Kırkısrakköyündeki mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

2017 yılında Hollanda’da hayatını kaybeden Gazeteci, Yazar ve Belgesel Yapımcısı Mehmet Ülger, Kayseri Sarız Kırkısrakköyünde mezarı başında yakınları ve mücadele arkadaşları tarafından anıldı.

Anmada konuşan Çağşak Köyü Muhtarı Derviş Altun, Mehmet Ülger’in Hollanda’da Evrensel gazetesinde yazarlık yaptığını, DİDF’in kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptığını, birçok konuda belgeseller hazırladığını belirtti. Altun, Ülger’in emekten, demokrasiden, barış ve sosyalizmden yana bir tutum takındığını söyledi. Altun, Mehmet Ülger’in özellikle de geleceğimiz olan çocuk işçileri sömürüsünü dünya kamuoyuna duyurma konusunda yaptığı çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak Mehmet Ülger’in Metin Göktepe’nin yakın arkadaşı olduğunu da hatırlattı. Altun, Metin Göktepe’nin katledilmesini Hollanda kamuoyuna taşıdığını ve katillerinin yargılandığı davaların da sürekli takipçisi olduğunu anlatarak, Mehmet Ülger’in bu toprakların önemli bir değeri olduğunu söyledi. Genç yaşta hayatını kaybetmesinin çok üzücü olmasına karşı yaptıkları ile örnek bir kişi olarak kendilerini gururlandırdığını ifade eden Altun, “İyi ki çocuklarımıza örnek gösterecek böyle bir değerimiz var” dedi.

Mezar başında söylenen yöresel ağıtların ardından Mehme Ülger'in ailesi tarafından verilen taziye yemeğiyle anma sona erdi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Soysal, Demirören yayınlarının künyesinden çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Metropolis’te kazılar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...