13 Ağustos 2019 11:42

Mehmet Soysal, Demirören yayınlarının künyesinden çıkarıldı

Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal’ın ismi Demirören Medya Grubuna ait yayınların künyesinden çıkarıldı.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yaklaşık bir buçuk yıl önce getirildiği görevinden ayrıldığı açıklanan Demirören Medya Grubu CEO’su Mehmet Soysal, Demirören Medya Grubuna ait yayınların künyesinden çıkarıldı.

CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar, DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet, Hürriyet Dijital İçerik Direktörü Bülent Ayanoğlu ve CNN-Türk Haber Koordinatörü İrfan Sapmaz’ın hafta içinde görevden alınmasının ardından Mehmet Soysal’ın da görevinden ayrıldığı duyurulmuştu.

Soysal ayrılık için,“Kendi isteğimle icra kurul başkanlıklarını bıraktım. Hürriyet yazarı ve yönetim kurul üyesi olarak devam ediyorum. Hepsi bu. Son dört aydan beri isteğim böyle idi” demişti.

YETKİN: DEMİRÖREN’LE SINIRLI KALMAYACAK

Gazeteci Murat Yetkin Demirören’deki ‘değişimi’ yorumladığı bir yazı kaleme almıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’la birlikte “Pelikan Yalısı Grubu” diye bilinen Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezini ziyaret ettiğini hatırlatan Yetkin bunu, “Medya dünyasında yeni bir değişim dalgasının gelmekte olduğu belliydi” ve “Medyada yeni bir değişim dalgasının üst katlara uzanacağının göstergesi sayılabilirdi” diye yorumladı.

Medyadaki değişim dalgasının Demirören Grubuyla sınırlı kalmayacağını düşünen Yetkin, “Buralara dökülen paraların boşa gittiği, israf olduğu izlenimi var. Gerçekten de rakamlar bu çerçevedeki gazete satışlarının, televizyon izlenme oranlarının, internet tıklanma sayılarının ve reklam gelirlerinin düştüğünü, zararın giderek büyüdüğünü gösteriyor. Bunun çaresi olarak ise nesnel habercilik dahil içerik niteliğinin yükseltilmesi yerine, tıpkı siyasi planda MHP ile ittifakın güçlendirilmesi gibi, elde olanın korunup güçlendirilmesi anlayışı öne çıkmış görünüyor” ifadelerini kullanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ataman’ın bağırsakları iflas etti, sağlığa erişimi kısıtlanıyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Yazar Mehmet Ülger, ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...