13 Ağustos 2019 11:09

Hong Kong’da uçuşlar başladı

Hong Kong’da protestolar nedeniyle ara verilen uçuşlara yeniden başlandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde suçluların Çin’e iade tasarısına karşı yürütülen protestolar nedeniyle tüm uçuşların iptal edildiği Hong Kong Uluslararası Havalimanında uçuşlar tekrar başladı.

Hong Kong basınından Sing Tao Daily gazetesinin haberine göre Hong Kong Uluslararası Havalimanında, önceki gün protesto gösterilerinin yoğunlaşması nedeniyle tüm uçuşlar iptal edildi. Havalimanında dün itibarıyla bazı seferlere yeniden başlandı. Hong Kong havayolu şirketi Cathay Pacific Airways da sınırlı sayıda uçuş yapılacağını açıkladı.

Havalimanının geliş kısmında cuma günü oturma eylemi şeklinde başlayan protestolar önceki gün de gidiş kısmında da yapılmaya başlanmıştı.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Hong Kong’da hüküm giyen veya haklarında suçlama iddiaları bulunan kişilerin Çin’e, Makao Özel İdari Bölgesi’ne ve Tayvan’a iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı ve buna karşı yapılan protestolarla dünya gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Söz konusu yasa tasarısının görüşülmesi, protestolar nedeniyle 15 Haziran’da askıya alınırken, gösterilerine devam eden protestocular ise yasa tasarısı resmi olarak iptal edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıklamıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Elde kalan kurbanlığı Et ve Süt Kurumu alacak

SONRAKİ HABER

Çankırı’da 8,5 milyon yıllık devekuşu yumurtası bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...