13 Ağustos 2019 09:45

Taliban’dan kaçıp Türkiye'ye gelen mülteciler hayatta kalma mücadelesi veriyor

Taliban’ın baskısından kaçan ve Türkiye’ye sığınan mülteciler, İzmir'de bir parkta hayatta kalmaya çalışıyor. İhtiyaçlarını karşılayamayan ve çocukları hasta olan mülteciler yardım bekliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afganistan’daki Taliban’ın baskılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler İzmir’in Konak ilçesi İkiçeşmelik bölgesindeki Agora Antik Kenti’nin karşısında bulunan parkta kalıyor. Halıların üzerinde yaşayan çoğu çocuklu aileler, özellikle cilt hastalıklarıyla mücadele ediyor. Kimlikleri olmadığı için hastaneye gidemeyen mülteciler, yardım bekliyor.

"YEMEK YOK, SU YOK, PARA YOK"

Mültecilerden Huban Agbari, tercüman aracılığıyla yaşadıkları sıkıntılarını, bazılarını söylemekten bile utandıklarını anlatarak “Yemek yok, su yok. Avrupa ülkelerinin bizi almasını istiyoruz. Ülkemiz hep bir savaş baskısı altında. Taliban ve IŞİD’den kaçtık. Paramız yok. Devlet bizim çalışmamıza izin verirse, çalışırız. Çocuklarda pislikten deri hastalıkları oluşuyor, doktora gittiğimizde bizi geri çeviriyorlar. Kış gelmeden yurt dışına gitmek istiyoruz” diye konuştu.

"ÇOCUKLARIN DOKTORA İHTİYACI VAR"

DHA'da yer alan habere göre Leyla Kerimi isimli Afgan kadın da hasta olduğunu, üzerinde oturdukları halıları çevredeki camilerden aldıklarını, hiçbir şeyleri olmadığını söyleyerek “Buralar kirli, hepimiz hastayız. Her ailede neredeyse 10 çocuk var. Gerçekten çok zor durumdayız. Türkiye bize yardım etsin, biz başka ülkelere gidelim” dedi. Eşinin Taliban tarafından öldürüldüğünü ve 7 çocuğu ile kaldığını söyleyen Huban Muhammedi de kendilerine yardım edilmesini isted.  Ülkesindeki çatışmalardan dolayı sağ bacağını kaybeden ve protez bacak takılan Yasin Nasim ise çocukların acil olarak doktora ihtiyacı olduğunu anlattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YÖK, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni verdi

SONRAKİ HABER

Sakarya’da 3 ilçede rüzgar nedeniyle deniz yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...