13 Ağustos 2019 07:30

Bir günde orman ve tarım alanlarında 27 yangın çıktı

​​​​​​​Orman Genel Müdür Yardımcısı Hayati Özgür, Türkiye genelinde dün orman ve zirai tarım alanlarında 27 yangın çıktığını belirtti.

Fotoğraf: Muharrem Cin/AA

Paylaş

Dün başta Kütahya Tavşanlı, Balıkesir, Biga, Marmara Adası, Burgaz Ada ve Gebze olmak üzere Türkiye genelinde 27 orman ve tarım alanında yangın çıktı. 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Orman Genel Müdür Yardımcısı Hayati Özgür, orman yangınlarına ilişkin konuştu. Özgür, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde dün orman ve zirai tarım alanlarında 27 yangın çıktığını aktardı.

Özgür, şunları kaydetti:  "Sıcaklıkların yüksek olması ve rüzgarın etkisiyle 15'i ormanlık alanda, 12'si de tarım alanında olmak üzere 27 yangın çıktı. Türkiye çapında ekiplerimiz yangınlara anında müdahale etti" dedi.

Türkiye çapında yangınların çıkış sebebinin yüzde 95 oranında insan kaynaklı olduğunu kaydeden Özgür, "Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor, özellikle bu havalarda sıcağın çok, rüzgarın fazla ve nemin düşük olduğu zamanlarda. En çok yangınlar bu süreçte çıkıyor" diye konuştu. Özgür, gazetecilerin ormanlık alanda mangal yapanların yangına neden olup olmadığını sorması üzerine, "Bir tespit yok, nedenleri araştırılıyor. Diğer sebepler de olabilir. Ama mutlaka insan faktörü, insanları uyarıyoruz" dedi. 

YANGINLARDA YÜZLERCE HEKTARLIK ORMAN KÜL OLDU

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, dün akşam başlayan orman yangını, karadan ve havadan yaklaşık 16 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 80 hektarlık karaçam alanının zarar gördüğü belirtildi.

Balıkesir'in Marmara ilçesindeki ormanlık alanda dün çıkan yangın, 9 saat süren ardından kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 80 hektarlık alan zarar gördü. 5 ev ile 1 minibüsün de yandığı yangında çok sayıda hayvan yaşamını yitirdi.

Balıkesir'in Marmara ilçesi Mestanağa bölgesindeki ormanlık alanda başlayan ve yaklaşık 9 saat süren yangında 70-80 hektarlık alan yandı. Yangının bir vatandaşın evinin bahçesini temizlemesi neticesinde biriktirdiği otları yakması sonucu çıktığı öne sürüldü. Yangında üç tane ev tamamen yandı, 7 kişi dumandan zehirlendi.

Çanakkale'nin Biga ilçesi Sarıkaya köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında onlarca hektarlık ormanlık alan yandı.

İstanbul Burgazada'da 10 dönümlük ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın 1 saatlik çalışmasının ardından söndürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kars Belediyesi'ne ait araç gereçler "kişisel hizmetler"e tahsis edildi

SONRAKİ HABER

Portekiz’de askerlere grev kırıcılığı görevi, grevci şoförlere hapis tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...