13 Ağustos 2019 04:28

Çanakkale’de bakanlığın dağıttığı hayvanlar öldü; 32 mahalle karantinaya alındı

Tarım ve Orman Bakanlığının Çanakkale’de Genç Çiftçi Projesi kapsamında dağıttığı 70 küçükbaş hayvan öldü. 32 mahalle keçi vebası nedeniyle karantinaya alındı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı Genç Çiftçi Projesi kapsamında Çanakkale’de yaşayan 10 çiftçiye dağıtılan 70 koyun kısa sürede hayatını kaybetti. Birer birer ölen hayvanların keçi vebası nedeniyle ölmüş olabileceği bildirildi. CHP, konuyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Çanakkale merkeze bağlı yedi köyden çiftçilerin katıldığı program kapsamında dağıtılan koyunların telef olma süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Grubu, Bakanlığın çiftçilere hibe edilen hayvanların kulak küpelerine bakıldığında, Konya’dan getirildiğinin görüldüğünü ancak küpelerin Konya’yı gösterse de hayvanların yurt dışından getirtilmiş olabileceğini ifade etti.

TÜM TÜRKİYE’DE TEHLİKE

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale ve Kepez Belediyelerine gönderdiği bir yazı ile Merkez Kurşunlu Köyü’nde ‘Koyun-Keçi Vebası’ hastalığının çıktığını belirtti ve 32 mahalle için karantina kararı alındığını duyurdu. Olayların incelenmesi için aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in de bulunduğu milletvekillerinin TBMM Başkanlığı’na sunduğu Araştırma Önergesi’nde şu ifadelere yer verildi:

“Kurban Bayramı öncesi Bakanlık projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan hayvanlarda son derece bulaşıcı bir hastalık sonucu ölümlerin görülmesi ve Çanakkale Merkez ilçenin karantinaya alınması büyük bir ihmal ve sorumsuzluğun göstergesi. Bakanlık eliyle Çanakkale’de kurban bayramının başlamadan adeta bitmesine neden olan bu beceriksizlik ve ihmal zincirinin sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. Hasta hayvanların kontrolden geçirilmeden çiftçilere hibe edilmesi, sadece Çanakkale’de değil, tüm Türkiye’de bayram öncesi çok ciddi bir tehlike yaratmaktadır.”

Önergede ihmaller zincirinin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP’den geçen Yazıkonak Belediyesinde bankamatik personeli skandalı

SONRAKİ HABER

Brezilya’da Bolsonaro’nun oğlunun büyükelçi atanmak istenmesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...