13 Ağustos 2019 04:21

AKP’den geçen Yazıkonak Belediyesinde bankamatik personeli skandalı

AKP’den Saadet Partisine geçen Yazıkonak Belediyesinde 30 'bankamatik' personeli tespit edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Saadet Partisine geçen Elazığ Yazıkonak Belediyesinin yeni başkanı Hatif Çadırcı, 30'a yakın bankamatik personeli tespit ettiklerini söyledi. Belediyenin 10,5 milyon lira borcu olduğuna dikkati çeken Çadırcı ayrıca bazı AKP’li milletvekili danışmanlarının belediyede çalışmamalarına rağmen belediye başkan yardımcılığı kadrosundan maaş aldıklarını açıkladı.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, Saadet Partisi Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, ilk zamanlar belediyenin araba aküsü alacak parasının dahi olmadığını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz gün 10,5 milyon borçla karşı karşıya kaldık. O kadar borçlu bir belediye devralmıştık ki belediyenin makam arabasının aküsü bile bitmişti. Servise gidip akü almak istedik servis yetkilisi bize aynen şunu söyledi; ‘Biz sizin belediyenize güvenmiyoruz 6 bin lira geçmiş borcunuz var borcunuzu ödeyene kadar size akü vermiyoruz’ dedi. O kadar kötü bir durumdaydı ki belediye 650 lira verip akü alacak parası yoktu” dedi.

Yazıkonak belediyesinde 30’a yakın bankamatik memuru tespit ettiklerini söyleyen SP’li başkan Çadırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle şunu da belirtmek istiyorum, milletvekili danışmaları bile belediyemizde çalışmamalarına rağmen belediye başkan yardımcılığı kadrosundan maaş alıyordu. Bunlardan biri AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın danışmanı Hıdır Seçkin. Şu anda bu arkadaş Elazığ Belediyesinde görev yapıyor. Biz göreve başlamadan önce bir milletvekilinin de yakını buradan maaş alıyormuş, biz gelmeden önce kendisi ayrılmış. Bununla ilgili belgelerimiz mevcut. Biz yönetim olarak belediyemizin incelenmesi için yetkili kurumlardan müfettiş talebinde bulunduk. Ancak şu ana kadar belediyemize herhangi bir müfettiş gelip denetim yapmadı.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'den ‘tek adam’ mesajı: Karşılıksız destekliyoruz

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de bakanlığın dağıttığı hayvanlar öldü; 32 mahalle karantinaya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...