11 Ağustos 2019 08:23

Jimnastikçi Tutya Yılmaz'dan fotoğrafına gelen yorumlara ders gibi tepki

Tutya Yılmaz, "Senin 'kas yığını' diyerek küçümsemeye çalıştığın şey benim başarı hikayem... 'Elalemi' takmamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedim" dedi.

Fotoğraf: tutyayilmaz.com

Paylaş

Türkiye’nin Olimpiyatlara katılan en genç sporcusu jimnastikçi Tutya Yılmaz, sosyal medyada vücuduyla ilgili yapılan bazı yorumlara tepki gösterdi. Tutya Yılmaz'ın yorumları tek tip güzellik algısı dayatan anlayışa da cevap niteliğindeydi.

Vücudunun kaslı olmasıyla ilgili yer yer güven problemleri yaşadığını belirten ancak bundan sonra yapılan yorumları dikkate almayacağını ifade eden Yılmaz, “Çünkü ben buyum ve ben kendimi bu halimle seviyorum. Senin "Kas Yığını" dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, harcadığım emek, kaçırdığım mezuniyetim ve yazamadığım bir dünya şey” dedi.

Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafına yorumlar ekleyen Yılmaz, bugüne kadar yapılan şekilci yorumların kendisini nasıl etkilediğini anlattı.

Yılmaz, şunları paylaştı:

"Bugün bu fotoğrafın altına başka şeyler yazmayı planlamıştım fakat hikâyelerimden birine gelen densiz bir yorum üzerine fikrimi değiştirdim.

Bir genç kız olarak söylemek istediğim bazı şeyler var. Ben bir sporcuyum ve yaptığım spor gereği vücudum normal bir bireye göre daha kaslı! Bu, zaman zaman benim de takıldığım bir konu; hatta fazla kaslı çıktığım birçok kareyi de koymuyorum.

Bugün bu fotoğrafı paylaşmadan önce, çok kaslı durduğumu düşündüm ve fotoğrafı ne kadar sevsem de paylaşmaktan çekindim. Çok sevdiğim ve fikrine güvendiğim birkaç kişiye fotoğrafı attım ve yorumlarını sordum.

"BEN BUYUM, KENDİMİ BÖYLE SEVİYORUM"

Çünkü her ne kadar takmıyorum bu tür yorumları desem de zaman zaman insanın kalbini kırılıyor, çünkü nihayetinde ben de bir insanım... Sonra bir karar aldım ve bundan sonra kim ne derse desin kafama takmayacağım. Bu kendime verdiğim değerli bir söz.

Çünkü ben buyum ve ben kendimi bu halimle seviyorum.Senin "Kas Yığını" dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, harcadığım emek, kaçırdığım mezuniyetim ve yazamadığım bir dünya şey...

Senin "Kas Yığını" diyerek küçümsemeye çalıştığın şey benim başarı hikayem... Kimin ne dediği, vücudum hakkında ne düşündüğü umrumda değil. Çünkü kendimi seviyorum, kendime ve emeğime saygı duyuyorum.

Bunu buraya yazıyorum, çünkü beni örnek alan çok sayıda insan var. Ve onlara öz güvenin, kendini sevmenin, "elalemi" takmamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedim. Kendinizi sevin arkadaşlar, çünkü kendini seven herkesi, her şeyi sever..."

TUTYA YILMAZ KİMDİR?

1999 doğumlu Tutya Yılmaz, jimnastik sporuna 4 yaşında başladı. Yılmaz, 16 yaşındayken Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etti. 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na jimnastik dalında katılım hakkı kazanarak, 2012 Londra'ya katılan Göksu Üçtaş'tan sonra, Olimpiyatlarda yer alan ikinci Türk kadın jimnastikçi oldu. Aynı zamanda Türk jimnastik tarihinde Olimpiyat'a katılmaya hak kazanan en genç jimnastikçi oldu.

Yılmaz, denge tahtasında literatüre yeni bir hareket kazandırdı. Koluyla denge tahtasının altına tutunup sırtıyla destek alarak yaptığı hareketin adı ‘Yılmaz’ olarak literatüre geçti. Jimnastiğin efsane ismi Nadia Comaneci, Yılmaz için “Türkiye için bir şans” nitelendirmesinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Samiler, İsveç'in çaldığı iskeletlerini 70 yıl sonra defnetti

SONRAKİ HABER

MMO ve TOFED, otobüs yangınlarına dikkat çekti: Denetim ve kontrol arttırılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...