10 Ağustos 2019 16:58

HDP: Halka hesap vermesi gerekenler belediyelerimizi işlevsiz kılmayı amaçlıyor

HDP, kazandığı belediyelerdeki görevden alma ve polis baskılarına yönelik "Belediyelerimizin ve seçilmişlerimizin itibarlarını yok sayan uygulamalar bir an önce sona ermelidir" açıklaması yaptı.

HDP logosu

Paylaş

HDP, kazandığı belediyelerdeki görevden alma ve polis baskılarına dair “Kayyım döneminde ortaya çıkan yolsuzluk, hırsızlık ve talan uygulamaları için halka hesap vermesi gereken zihniyet, her gün bir başka bürokratik yöntemle belediyelerimizi haksız bir şekilde işlevsiz kılmayı amaçlamaktadır” açıklaması yaptı. 

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, HDP’li belediyelere yönelik görev alma ve polis baskısına dair yazılı açıklama yaptı. “Saldırılar ve görevden almalarla belediyelerimiz işlevsizleştirilmeye çalışılıyor” başlıklı açıklamada öne çıkanlar şunlar oldu:

"TARİHE HUKUK GARABETİ OLARAK GEÇECEK"

“Yaşadığı yenilginin öfkesini HDP’li belediyelere saldırarak gidermeye çalışan AKP/MHP bloğunun güdümünde hareket eden yargı mensupları ve kolluk kuvvetleri, belediyelerimize yönelik hukuk dışı uygulamalarını sürdürmektedir. Kayyım döneminde ortaya çıkan yolsuzluk, hırsızlık ve talan uygulamaları için halka hesap vermesi gereken zihniyet, her gün bir başka bürokratik yöntemle belediyelerimizi haksız bir şekilde işlevsiz kılmayı amaçlamaktadır" 

“31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde siyasi hezimet yaşayan AKP iktidarı, HDP’nin büyük oy farkları ile kayyımlardan aldığı ve halk iradesinin yeniden yönetime geldiği belediyelerimize yönelik gasp ve işgallerine devam etmektedir."

"Seçim yolu ile kazanamadığı belediyeleri pasifize etmeye çalışan iktidar ve İçişleri Bakanlığı, halkın iradesini de tanımadığını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Yaşananlar uzun süredir halk iradesine karşı gelişen siyasi darbenin devamıdır. Belediyelerimizin ve seçilmişlerimizin itibarlarını yok sayan bu uygulamalar bir an önce sona ermelidir." 

"DUYARLI OLMAYA ÇAĞRIYORUZ"

"Halk iradesiyle seçilen arkadaşlarımız halka hizmet etmeye, bizler de belediyelerimizi halkımızla birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Halk iradesine yönelik gelişen bu saldırı politikalarına karşı kentin sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını ve diğer kurumları da duyarlı olmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da traktörün altında kalan çiftçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Jeoloji Mühendisleri Odası: Kaz Dağları’nda altın madenciliği yapılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...