10 Ağustos 2019 12:01

Aliağa belediyesinden Tüm Bel-Sen üyelerine mobbing

Genel-İş üyesi işçileri işten atan MHP’li Aliağa Belediyesi, şimdi de Tüm Bel-Sen üyelerine dönük keyfi sürgün ve geçici görevlendirmelerle gündemde.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eren SARAN
İzmir

Kadrolu ve şirket çalışanı 187 işçinin işine son veren MHP’li Aliağa Belediyesi, Tüm Bel-Sen üyesi memurları Çankırı’nın Yapraklı ve Bayramören ilçelerine altı aylık geçici görevlendirme ile göndermesi tepkilere neden oldu.

Belediye başkanı Serkan Acar’ın kurumlar arası geçici görevlendirmeye ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikle Tüm Bel-Sen üyesi memurları Çankırı’nın Bayramören ve Yapraklı ilçe belediyelerine geçici görevlendirme ile göndermesi üzerine memurlar yürütmeyi durdurma talebi ile işlemin iptal edilmesi için dava açtı.

Sendika üyesi 10 kamu emekçisinden Yapraklı ilçesine gönderilen ve Aliağa Belediyesi Park Bahçeler Müdürü olan Salih İşim’in davasında İzmir 2’nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verilirken diğer memurların davalarında ara karar verildi. Açılan davada mahkeme, kişinin muvafakati (onama) alınmadığını ve ayrıca davacının yapacağı görevin de açık ve net bir olarak belirtilmediğini söyledi. İşlemin hukuka aykırılık taşıdığına vurgu yapılırken yürütmeyi durdurma kararı verildi.

‘OLUMLU KARAR BEKLİYORUZ’

Sendika Avukatı Nazan Sakallı Aktaş Aliağa Belediyesinden Çankırı’ya geçici görevle gönderilen memurların durumlarına ilişkin yaptığı açıklamada davaların açıldığını, Tüm Bel-Sen üyesi diğer memurların da adli tatil ertesinde görülecek davalarından olumlu karar beklediklerini ifade etti. Kurumlar arası geçici görevlendirmeye ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklik ile memurların Çankırı’ya gönderildiğini belirten Aktaş, ancak bu görevlendirmeler gerçekleştirilirken memurların gönderileceği belediyelerde uygun kadro ile görevlendirilmesi gerektiğini, kamu yararının ve hizmetin gereklilikleri ile memurun kadrosunun gözetilmesi gerektiğini vurguladı. Aliağa Belediyesinden MHP’li Çankırı belediyelerine gönderilen Tüm Bel-Sen üyesi memurların görevlendirilmesi durumlarında ise bu gerekliliklerin ve şartların sağlanmadığına dikkat çeken Avukat Nazan Sakallı Aktaş “Aliağa Belediyesi için baktığımızda memurların kadroları dikkate alınmamış, gittikleri belediyelerde kamu yararını ve hizmet gerekliliklerine ihtiyaç olan durumlar söz konusu değil. İki aynı partiden ve birbirini tanıyan belediye başkanlarının Tüm Bel-Sen üyesi memurlara mobbing uygulanmasına yönelik kamu personeli rejiminin temel ilkelerine ters düşen uygulamalar içerisinde olduğunu görüyoruz. Tüm Bel-Sen üyesi memurların davalarının kazanımla sonuçlanacağını değerlendiriyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir'de kedi ve köpeklerin zehirlendiği iddia edildi

SONRAKİ HABER

DEÜ GSF Dayanışması: Son noktayı biz koyarız, gitmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...