10 Ağustos 2019 10:26

Tunç Soyer'den Kaz Dağları ziyareti: Sesinize ses, gücünüze güç katacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kaz Dağları'nda devam eden Su ve Vicdan Nöbetini ziyaret ederek destek verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Eren AŞNAZ

Çanakkale

Atikhisar su havzasında devam Su ve Vicdan nöbeti 16’ncı gününde devam ederken, direnişe destek de artarak devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kirazlı Balaban’da kurulan nöbet alanını ziyaret etti. Maden sahasını gezerek incelemede bulunan Soyer ve beraberindeki heyet, daha sonra nöbet alanında açıklamada bulundu. Soyer açıklamasında; “Sesimizin çok güçlü çıkması gerekiyor. Türkiye’de sadece haklı olmak yetmez biliyorsunuz, sesinizin de güçlü çıkması lazım. Biz de bundan sonra çok daha güçlü çıkaracağız o sesi, sizin sesinize katılacağız, sizin gücünüze güç katmaya çalışacağız” dedi.

Çanakkale'nin tek içme ve su kaynağı Atikhisar su havzasında Kanadalı şirket Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik A.Ş tarafından yapılan orman ve doğa katliamına karşı başlayan direniş devam ediyor. Kirazlı Balaban mevkiinde süren Su ve Vicdan Nöbeti 16'ncı gününe girerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindeki heyetle nöbete destek verdi. Soyer ile birlikte CHP İzmir ilçe ve belde Belediye Başkanları ile CHP yönetim kurulları, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale ilçe ve belde belediye başkanları da katıldı. Öncelikle maden sahasını inceleyen Soyer ve beraberindeki heyet ardından maden sahası önüne fidan dikti. Ardından nöbet alanını ziyaret eden Soyer burada basın açıklaması yaptı. Olağanüstü bir tahribat ve talanla karşı karşıya olduklarını belirten Soyer; “Gerçekten bu talan alanını görüp de vicdanı sızlamayacak insan evladı yok diye düşünüyorum. Olağanüstü büyük bir tahribat, olağanüstü kötü bir tablo var” dedi.

Ağaç katliamına karşı ortaya koyulan direnişe de değinen Soyer, “Bugüne kadar ne yazık ki çok yol almış durumdalar ama bugün Türkiye’de büyüyen büyük bir direniş ruhu var. Bu talana sessiz kalmak istemeyen, onun için el birliğiyle, güç birliğiyle meydan okuyan ve direnen büyük bir güç var. Bu güç her türlü siyasi farklılığın ötesinde vicdanları, insanları buluşturan bir güç. O nedenle öncelikle buna destek verenleri, bunun parçası olanları, katkı veren herkesi tüm kalbimle kutluyorum. Bundan sonrasında hem bu direnişi yaygınlaştırmamız büyütmemiz lazım, hem de hukuki anlamda zemini güçlendirmemiz lazım. Haklı olduğumuzu biliyoruz ama bu yetmiyor. Sesimizin çok güçlü çıkması gerekiyor. Biz de bundan sonra çok daha güçlü çıkaracağız o sesi, sizin sesinize katılacağız, sizin gücünüze güç katmaya çalışacağız” dedi.

Kaz Dağları konusunda verilecek hukuki mücadele için baroları da sürece dahil etmeye çalışacaklarını söyleyen Soyer, “”Hukuk zeminini güçlendirdik. Uluslararası alanda da sesimiz daha gür çıkacak. Kanada’ya ulaşacak o sesimiz, bunları besleyen o damarlara ulaşacak sesimiz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

EMEP Chair Selma Gürkan: Dialogue with the peoples in the region, not bargaining with imperialists

SONRAKİ HABER

İzmit Mavi Yeşil Sokak Etkinliklerinde çocuklar kukla oyunu izledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...