09 Ağustos 2019 13:01
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ağustos 2019 17:35

Sosyal medya paylaşımları tepki çeken İSBAK müdürü Bahaddin Yetkin istifa etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahaddin Yetkin’in İSBAK’a atanmasına dönük tepkilere yanıt verdi. Yanıttan kısa süre sonra Yetkin istifa etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliğinde düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katıldı. İmamoğlu, daha sonra İBB'nin Saraçhane'deki bahçesinde belediye personelinin bayramını kutladı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İmamoğlu'na 2011'de AKP'den Urfa milletvekilliği için aday adayı olan, sosyal medyada Cübbeli Ahmet Hoca paylaşımlarını beğenen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'e ağır hakaretler içeren videolar paylaşan Bahaddin Yetkin'in İSBAK A.Ş genel müdürü olarak atanması ve İETT ile Halk Ekmek'in yöneticilerinin değiştirilmemesi soruldu.

'LİYAKAT VE TECRÜBEYE BAKTIK'

İmamoğlu, “Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz” dedi.

8 iştirak şirketinde henüz atama yapılmadığını hatırlatan İmamoğlu, “Çalışmalarımız sürüyor. Bu bir insan kaynağını değerlendirme metodu. Baktığımız tek pencere liyakat, başarı, beceri her zaman söylüyorum. Tespit ettiğimiz arkadaşlarımız kadar başarılı yüzlerce binlerce insan da olabilir. İnşallah her birisi başarılı olur baktığımız pencere bu” diye konuştu.

Ataması yapılmayan 8 iştirak şirketi için bugün de görüşmelere devam ettiklerini dile getiren İmamoğlu, “Ağustos sonu iştiraklerle ilgili hiçbir sorunumuzun kalmayacağını umut ediyoruz” dedi.

BAHADDİN YETKİN İSTİFA ETTİ

İBB Başkanı İmamoğlu’nun açıklamasına rağmen tepkilerin sürmesi üzerine İSBAK A.Ş yönetimine atanan Bahaddin Yetkin istifa etti. İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, yaptığı yazılı açıklamayla Yetkin’in istifa ettiğini duyurdu. Ongun, “Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık 'Atamalarda liyakata önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını’ belirtmişti. Bu vesile ile söz konusu adaylık atamada bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti Gülen’in iadesi için ABD’ye çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Bursa'da orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...