09 Ağustos 2019 11:14

KHK mağdurları: İktidarın siyasi kurbanı olmayacağız

Adana'da basın açıklaması yapan KHK mağdurları, "İktidarın siyasi kurbanları olmayacağız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KHK mağdurları Adana'da basın açıklaması yaparak "İktidarın siyasi kurbanları olmayacağız" dedi.

İnönü Parkı'nda İHD, KESK ve Adana KHK mağdurlarının çağrısı ile yapılan açıklamaya, HDP Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Kemal Peköz, HDP ile Emek Partisi Adana İl Örgütü destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Adana Şube Sekreteri Cemil Özen, ülkede demokrasiyi ayaklar altına alan OHAL ve KHK’larla insanların çaresizliğe, ölüme sürüklendiklerini belirterek "En az 40 kişi işinden edildiği, itibarsızlaştırıldığı, yoksullaştırıldığı için intihar etti. Yüzlerce KHK’lı intihara teşebbüs etti. Bu 21’inci yüzyılın sivil sürgünüdür. Kıyıda kalanlar ve direnenler burada" dedi.

Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz de iktidarın siyasi kurbanları olmayacaklarını ifade ederek "OHAL komisyonunun verdiği kararlar hukuki değil. Hukukun işletilmesi için mücadele ediyoruz" dedi.

"EN TEMEL HAKLARDAN SAVUNMA HAKKIMIZ YOK SAYILDI"

Karar alma sürecinde hakkında karar vereceği kişiyi yok sayıldığını dile getiren Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri Cemil Özen, "Kişinin savunma hakkı gasbedilmektedir. Türkiye ve dünyada savunma hakkı insanın en temel hukuki hakkıdır. Tüm bu işlemler ve süreç Uluslar arası Temel İnsan Haklarının gaspıdır. Karanlık senaryo hala sahnededir" dedi. KHK mağdurları olarak bir arada olduklarını ifade eden Özen, "Bu güç ellerinden haksızca alınanişlerini geri alacak. Bu güç birlikte her haksızlığa uğrayana destek olacak. Hukuk devletini, demokrasi ile tekrar kuracağız" dedi.

"BU MÜCADELENİN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Basın açıklamasına katılan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, insanlar yargılanmaksızın verilen kararların hukukla ilgisi olmadığını, devlet aklı ile alınmış kararlar olduğunu belirterek “İnsanları aç, susuz, bırakarak, işlerinden eden zihniyet tarihin çöplüğüne gömülmek üzeredir. Burda verilen mücadele hukuk ve demokrasi mücadelesidir. Bu mücadelenin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP İzmir İl Örgütü: İşgal ve savaşa karşı barışı savunuyoruz

SONRAKİ HABER

Duble yollar çözüm olmadı: Tatil nedeniyle pek çok yerde trafik kilitlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...