09 Ağustos 2019 11:05

HDP İzmir İl Örgütü: İşgal ve savaşa karşı barışı savunuyoruz

HDP İzmir İl Örgütü, AKP iktidarının "Fırat'ın doğusuna gireceğiz" söylemine karşı "işgal girişimi ve savaşa karşı barışı savunuyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, "İşgal girişimi ve savaşa karşı barışı savunuyoruz" şiarı ile basın toplantısı düzenledi.

HDP il binasında düzenlenen basın toplantısına, Emek Partisi İl ve İlçe Başkanı, TİP Genel Merkez Yöneticisi, DİSK Ege Bölge Temsilcisi, KESK Dönem Sözcüsü, TMMOB İKK Sözcüsü, İHD İzmir Şube yöneticisi, İMECE, Demokratik Alevi Derneği Genel Merkez Yöneticisi, İzmir Dersim Kültür Ve Dayanışma Derneği ve HDK de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş başkanı Abdülkadir Baydur, "AKP/MHP Bloğu kendi iktidar menfaatleri uğruna bölgesel yıkıma yeniden heves etmiş bulunmaktadır. Suriye'de 9 yıldır milyonlarca insanın inanılmaz bir vahşetle yüz yüze kalmasına, yerinden olmasına ve kıyımdan geçirilmesine sebep olanlar, şimdi de büyük bedellerden sonra sağlanan barışın hüküm sürdüğü, Kuzey Suriye halklarının birlikte yönettiği coğrafyayı yıkma yeminleri ediyor" dedi.

"HALKLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR BAŞARILI OLAMAYACAK"

"DAİŞ barbarlığı Suriye sınırında hüküm sürerken resmi rakamlara göre milyon dolarlık sınır ticareti yapan AKP iktidarı, cihatçı çetelere ve DAİŞ’e karşı savaşan Kürt, Arap, Türkmen, Asuri bütün Kuzey Suriye halklarını düşman ilan etmiş ve vahşi iç savaş boyunca barış adası ve yerinden edilmişlere sığınak olarak kalan Efrîn’e saldırmıştır” diyen Baydur, AKP’nin Rusya ile girdiği angajmanlar sonucunda İdlip’te cihatçı El Kaide çetelerinin de hamisi rolünü oynadığını belirtti. Türkiye'de herhangi bir farklılığı tehdit görüp yok etmeyi amaçlayan ırkçı çizginin bu topraklara nefret ve acı ekmekten başka bir sonucu vermediğini ifade eden Baydur, "Rojava ve bütün Kuzey Suriye halkları Türkiye halklarının kardeşi, dostu, akrabasıdır" diye ekledi.

Baydur, "31 Mart ve 23 Haziran seçim yenilgilerinden sonra içinde bulunduğu ekonomik, siyasal ve toplumsal krizin daha da derinleşmesinden korkan tekçi koalisyon, Kuzey Suriye’ye saldırmakla militarist ve milliyetçi duyguları kışkırtıp içinde bulunduğu ağır krizden kurtulabileceğini düşünmektedir. Ancak kesinlikle yanılıyorlar: Kuzey Suriye'ye saldırıp halkları birbirine düşürmeye kalkışanlar, halkın boğazındaki ekmeği alıp ölüme yatıranlar başarılı olmayacaktır" diyerek, Kuzey Suriye'ye dönük saldırı ve tehditlere karşı bütün halkı, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri ve kurumları demokratik tepkilerini göstermeye davet etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Başkanı Selma Gürkan: Emperyalistlerle pazarlık değil, halklarla diyalog

SONRAKİ HABER

KHK mağdurları: İktidarın siyasi kurbanı olmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...