08 Ağustos 2019 14:45

Tüm Bel-Sen’den müfettiş sorgusuna tepki

Bem-Bir-Sen’in şikayetiyle Esenyurt Belediyesinde görevlendirilen mülkiye müfettişi, Tüm Bel-Sen üyelerine “Size baskı yapıldı mı?” diye sordu.

Tüm Bel-Sen logosu

Paylaş

Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen’in şikayetiyle Esenyurt Belediyesinde görevlendirilen Mülkiye Müfettişi tarafından Tüm Bel-Sen’e üye olan kamu emekçilerinin “Tüm Bel-Sen’e üye olurken size baskı yapıldı mı?​” türünden sorular sorulduğunu ifade eden Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Bakanı Kadri Kılıcı yaptığı açıklama ile duruma tepki gösterdi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sendikamız kurulduğu günden bugüne kamu emekçilerinin ekonomik, demokratik, hukuksal haklarını ilgilendiren sorunlarla mücadele etmiş ve etmektedir. Kurulduğumuz günden bugüne binlerce üyemiz sürgün edilmiş, soruşturmalara uğramış, açığa alınmış ve hatta ihraç edilmiştir. Şimdi de 31 Mart’ta halkın iradesini hiçe sayanlar belediyelerde almış olduğumuz yetkilere göz dikmiş durumdadır. İktidar yanlısı olduğu hepimizce bilinen Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen’in şikayetiyle Esenyurt Belediye Başkanlığına atanan Mülkiye Müfettişi üyelerimizi tek tek makamına çağırarak ‘Tüm Bel-Sen’e üye olurken size baskı yapıldı mı?​’ türünden sorular sorarak hukuka aykırı yaklaşım sergilenmektedir. Asıl baskı ve örgütlenme özgürlüğüne müdahale; mülkiye müfettişlerinin sendikamıza üye olan çalışanları sorgulama ve ifadelerine başvurmalarıdır. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerde tanımlanmış ve güvence altına alınmış olan sendikal örgütlenme özgürlüğü konusunda duyarlılığını bugüne kadar korumuş olan sendikamıza ve üyelerimize yönelik bu hukuksuzca tutumu kabul etmediğimiz gibi, uğradığımız baskılara karşı kararlı duruşumuzdan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doğu Akdeniz’de Kıbrıs, Yunanistan, ABD ve İsrail iş birliğini genişletiyor

SONRAKİ HABER

Genel kurula hazırlanan Genel-İş üyeleri: Daha ileri mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...