08 Ağustos 2019 12:15

Tasarruf tedbiri ilçe milli eğitim müdürlüğünü sokakta bıraktı

MEB tasarruf tedbirleri aldığını açıkladı, bağlı müdürlüklerin kamu binalarına geçmesini istedi. Ancak Van İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçecek bina bulamayınca sokakta kaldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Berhat DENİZ
Diyarbakır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tasarruf tedbirleri alarak kendisine bağlı müdürlüklerin kamu binalarına geçmesini istemesi üzerine Van İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geçecek bina bulamayınca eşyaları ile birlikte sokakta kaldı. Konuyla ilgili konuşan Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Bedri Yamaç, hizmetlerin aksadığını belirterek, bir an önce sorunun çözülmesini istedi.

Van’ın İpekyolu ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün beraber hizmet verdiği binanın kira sözleşmesi normalde 2018 aralık ayında bitti. MEB ise tasarruf tedbirleri açıklayarak, kendisine bağlı müdürlüklerinin kamu binalarına geçmesini istedi. Ancak iki ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü uygun bina bulamaması üzerine sözleşme 2019 haziran ayına kadar uzatıldı. Bu süre zarfında Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü daha önce FETÖ dershanesi olarak kullanılan bir binaya geçerken İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise hizmet verecek bir bina bulmadığı için ortada kaldı. Bakanlığı’nın uzatılan sözleşmenin kira parasını da ödemediği iddia edildi.

OKUL ATÖLYESİNİ VERMEDİ

Konuyla ilgili Evrensel’e bilgi veren Eğitim-Sen Van Şubesi Eş Başkanı Bedri Yamaç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kaymakamlık oluru olmasına rağmen Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait atölye binasına taşınmasına okul yönetimi tarafından izin verilmediğini belirtti. Okul müdürünün daha önce milli eğitime verdiği yazıda binanın havalandırmasının olmaması nedeniyle kullanıma uygun olmadığını belirtmesi nedeniyle kullanılmadığını söyleyen Yamaç, “Okul yönetimin tavrını anlamış değiliz ancak İlçe Milli eğitim ve kaymakamlığın daha önce sağlık bakımından uygun olmayan bir binayı kullanmak istemesi de tam olarak tezat bir durumdur” dedi. 

SON OLARAK METRUK BİNA ADRES GÖSTERİLDİ

3 gündür ilçe milli eğitim müdürlüğünün eşyalarının kamyonlar içerisinde beklediğini söyleyen Yamaç, son olarak kaymakamlık daha önce YİBO yurdu olarak kullanılan Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne ait metruk binaya taşınmasını istediğini ancak bu binanın kullanılamaz durumda olduğunu vurguladı. Yamaç, “Milli Eğitimin taşınması istenen bina metruk bir binadır. 2 yıldır kimse tarafından kullanılmayan zemin katı su basmış ve kolonlarında çatlaklar var. Böyle bir binada nasıl hizmet verilecek?​” diye sordu.

HİZMET VERİLEMİYOR

Eşyaların kamyonlarda bekletilmesinden dolayı milli eğitimin hizmet veremediğini söyleyen Yamaç, “Okulların kayıt ve öğretmenlerin tayin dönemi olmasından dolayı yoğun bir dönem yaşanmaktadır. Memurlar hizmet almak için kendilerine ulaşanlara bayramdan sonraya yönlendiriyorlar. Çok acil işlemler için diğer milli eğitim müdürlüklerinde ki memurlardan rica ederek onların bilgisayarları kullanılıyor. Bina sorunu biran önce çözülmelidir” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Kasap: Kaz Dağları’ndan sonra sıra Murat Dağı’na geldi

SONRAKİ HABER

Birlikte Yaşamak İstiyoruz ve İHD’den geri gönderme tepkisi: Sınır dışılara son

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa