08 Ağustos 2019 10:20
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ağustos 2019 06:53

Sanofi İlaç'ta taşeron işçiler hakları verilmeden işten atıldı

Platin Elektrik isimli taşeron firmanın iflas etmesi sonrası işinden olan ve ücretleri ile tazminat hakları ödenmeyen işçiler direnişe geçti.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Sanofi İlaç firmasına bağlı Platin Elektrik isimli taşeron firmanın iflas etmesi sonrası işinden olan ve ücretleri ile tazminat hakları ödenmeyen işçiler direniş başlattı.

Sanofi İlaç firmasının yeni bir taşeron elektrik firmasıyla çalışmaya başlaması üzerine yaklaşık 60 kişinin hiçbir hakkını alamadan işinden olduğunu aktaran işçiler, 7 Ağustos'ta Sanofi İlaç firmasının önüne yürüdü. Yapılan yürüyüşün ardından Sanofi İlaç firması yetkilileriyle bir görüşme yaptıklarını söyleyen işçiler, "Çoğu arkadaşımız 3 aydır ücretlerini alamıyor. Çalıştığımız firma haklarımızı vermeden iş akdimizi fes etti. Bugün öğlene kadar sorunun çözüleceğini söylediler. Ancak sorun çözülmedi. Telefonla aradık ‘akşama kadar bilgi vereceğiz’ dediler. Bizi oyalıyorlar" dedi.

SANOFİ TÜRKİYE, SORUMLULUĞU ALMADI

Öte yandan gazetemize bir açıklama gönderen Sanofi Türkiye ise söz konusu ihtilafla ilgili sorumluluklarının olmadığını öne sürdü.

Sanofi Türkiye, binadaki tadilat projesinde, mimari ve dekorasyon işlerinin yüklenicisi olan Sistema Teknolojik Yapı Taahhüt Servis San. Ve Tic. LTD.ŞTİ’nin eski alt taşeronu olan Platin Elektrik Yapı Mühendislik Elektromekanik İnşaat Taah. San. Ve Tic. LTD. ŞTİ. çalışanlarının işverenleri ile aralarında oluşan ihtilaf nedeniyle eylem yaptığını belirtti. Söz konusu firmanın çalşıma sahasının Sanofi Türkiye merkez ofisinin yer aldığı bina olması nedeniyle, işçilerin eylemleri burada yaptığı belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'da askeri birlikte patlama: 2 ölü, 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Tacizden gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...