07 Ağustos 2019 18:44

Within Temptation’dan Lübnanlı grup Mashrou’ Leila ile dayanışma

Hollandalı senfonik rock grubu Within Temptation, Hristiyan grupların baskısıyla mücadele eden Mashrou’ Leila grubu üyelerine destek olmak amacıyla Lübnan konserini iptal etti.

Mashrou' Leila

Paylaş

Mashrou’ Leila’nın Byblos International Festival kapsamında vereceği konser, Hristiyan grupların yürüttüğü baskıcı kampanya sonucu iptal edildi. Aynı festivalde sahneye çıkmayı planlayan Within Temptation, Mashrou’ Leila’nın konserinin iptal edilmesi üzerine festivalden çekildiğini duyurdu.

Deniz Atakan Gürbüz'ün konuyla ilgili Bantmag'de yayımlanan yazısı şöyle:

"LGBTİ+ hakları savunucusu grup Mashrou’ Leila’nın ülkesi Lübnan’da vereceği konsere dair yaşadığı krizden kısa süre önce bu yazımızda bahsetmiştik. Mashrou’ Leila’nın Byblos International Festival kapsamında vereceği konsere Hristiyan grupların yürüttüğü baskıcı kampanya neticesinde engel olundu. Şubat ayında yayınlanan yedinci stüdyo albümleri Resist ile çıktıkları turnede Within Temptation da 7 Ağustos’ta aynı festivalde bir performans planlıyordu. Fakat Mashrou’ Leila’nın konserinin iptal edilme süreci üzerine Within Temptation da festivalden çekildiğini duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü’ne göre, protestolar, grubun şarkılarının dinî ve insanî değerleri ve Hristiyan inancını zedelediğinden bahseden kilise taraftarları tarafından düzenlendi. Organizatörler ise Mashrou’ Leila’nın performansını iptal etmelerinde “Grup ve festivale karşı organize bir kampanya yürütülmesini” gerekçe gösterdi.

Within Temptation yaşanan olaylar sonucunda Facebook üzerinden yayınladıkları gönderide ortak bir karar doğrultusunda konseri iptal ettiklerini açıkladı. Within Temptation’ın açıklaması şöyle:

Bildiğiniz üzere planımız 7 Ağustos’ta Lübnan’da Byblos Festivali’nde sahneye çıkmaktı… Sonradan öğrendik ki festival komitesi, Mashrou’ Leila’nın sahnesini bağnaz fanatiklerin tehlikeli tehditleri yüzünden güvenlik sebepleriyle festival programından çıkarmış. Lübnan hükümetinin sanatçıların sahneye çıkması için gerekli güvenliği sağlayamaması durumuna ek olarak, oy birliği ile Byblos’taki gösterimizi hoşgörü, ifade ve konuşma özgürlüğüne olan desteğimizden ötürü iptal etmeye karar verdik. Lübnan’daki hayranlarımız adına, bu kararı vermek bizi üzüyor. Ülkedeki son gösterimiz hâlâ akıllarımız ve gönüllerimizde capcanlı. Lübnan’a döneceğimiz daha güzel günleri iple çekiyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da Suriye sınırına askeri sevkiyat

SONRAKİ HABER

Hilton SA grevi işveren girişimleri ile sona erdirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...