07 Ağustos 2019 13:47

HDP Milletvekili Oya Ersoy’dan kendisini hedef gösteren ATV’ye tepki

HDP Milletvekili Oya Ersoy, ATV’nin Kaz Dağları eylemi nedeniyle kendisini hedef almasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Basın Bülteni

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Kaz Dağları'nda altın madeni için gerçekleştirilen talana karşı yapılan eyleme katıldığı için ATV Ana Haber Bülteninde hedef gösterilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Kaz Dağları’nda altın madeni projesi için gerçekleştirilen talana karşı, projenin ilk zamanlarından beri Çanakkale halkı ile birlikte doğayı, suyu, toprağı ranta teslim etmemek mücadele verdiklerini belirten Ersoy; “Bizlerin mücadelesinin karşısında kural tanımayarak devam ettirdikleri proje ile Kaz Dağları’nda yaşanan talan önlenemediği takdirde onarılamaz boyutlara ulaşacaktır. Kaz Dağları’nda çıkarılacak olan altının kayaçlardan ayrıştırılmasında siyanür kullanılacak, kullanılan siyanür ve açığa çıkan diğer ağır metaller suyu, toprağı, havayı zehirleyecek, Kaz Dağları’nı ve yaşamı yok edecektir. Kaz Dağları’nda 5 Ağustos günü binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilen Su ve Vicdan Yürüyüşü’nde yer almak; doğup büyüdüğüm topraklarda iktidar ve sermaye eliyle yapılan talanı tüm kamuoyu ile paylaşmak, halkın temsilcisi olarak benim temel sorumluluğumdur. Kaz Dağları’ndaki talanı görmeyen Turkuvaz Grubu’na bağlı ATV ise 6 Ağustos günü yayınlanan Ana Haber Bülteninde katliamı durdurmak için mücadele eden doğa savunucularını ve bu yürüyüşe katıldığım için şahsımı hedef göstermiş; oradaki doğa katliamını değil bizim bu katliamı protesto etmemizi haberleştirmiştir” dedi.

ATV’nin iktidarın yayın organı olma sürecinin kamuoyu tarafından tüm ayrıntılarıyla bilindiğini ifade eden Ersoy; “Bu kanalın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet aşkıyla yanıp tutuşan dünürleri ve eniştesinin ortak olduğu Kalyon Grubu’nun da hissedarı olduğu Zirve Holding’e nasıl geçtiği ortadadır. Kalyon Holding, Gaziantep’te faaliyet gösteren bir şirket iken Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla eş zamanlı olarak büyümüş; yatırımlarını İstanbul’a sıçratmış ve AKP’nin iktidara geldiği 2000’li yıllardan bu zamana kadar zenginleşmeye devam etmiştir. AKP iktidarının bugüne kadar ‘gurur tablomuz’ dediği, aslında kamunun çıkarları yerine sermayenin çıkarlarını gözettiği neredeyse bütün mega projeler bu şirket grubu tarafından ya da bu şirket grubu ortaklığı ile yapılmıştır. Sabah-ATV Grubu’nun Çalık Holding’ten satın alınırken oluşturulan havuza dahil olan Kalyon, Cengiz ve Kolin şirketlerinin yapılan ve yapılması planlanan ‘mega projeler’ için ihale sözü aldıkları çeşitli defalar basına yansımıştır. Zirve Holding’in medya dışı faaliyetlerine bakıldığında holdinge bağlı Kalyon İnşaat şirketi aracılığıyla İstanbul’un nefesinin kesildiği İstanbul Havalimanı’ndan, Çanakkale-Ezine-Ayvacık Yolu’na, çeşitli altyapı ve otoyol işlerine kadar pek çok projeye imza attığı görülmektedir. Bu şirketler AKP iktidarı döneminde neredeyse ‘ayrıcalıklı şirket’ statüsüne yükseltilmiş; her mega projenin ihalesini aldıkları gibi şantiyelerinde yaşanan iş cinayetlerinden hak gasplarına kadar her türlü suçun üstü örtülmüştür. İstanbul Havalimanı inşaatını, harcına işçi kanı katarak hızlandıran müteahhitlerin Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında çöken viyadüğün altında kalan 4 işçinin hayatını kaybettiği faciada da karşımıza çıkması tesadüf değil, iktidarın yağma, talan ve sınırsız sömürü politikalarının sonucudur. Bu şirketlere ülkenin değerleri ‘mega projeler’ adı altında peşkeş çekilmiş, karşılığında ise tam bir sorumsuzluk ve cezasızlık sunulmuştur. ATV’nin sözcülüğünü yaptığı suç ortaklığının altında yatan gerçek budur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu Arap basınına açıkladı: Mülteci masası kuruluyor

SONRAKİ HABER

Ataşehir'de temizlik işçisi kadın 4. kattan düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...