18 Ekim 2012 10:50

Eleştirmenler, Zakoğlu Tiyatrosuna yapılan saldırıyı kınadı

METİN Zakoğlu Tiyatrosunun Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki “café”sinin önünde bulunan ve oyun afişlerinin sergilendiği pano, daha önce hiçbir uyarıya gerek görülmeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından yıkılırcasına söküldü. Önceki gün gerçekleşen olayda pa

Eleştirmenler, Zakoğlu Tiyatrosuna yapılan saldırıyı kınadı
Paylaş

METİN Zakoğlu Tiyatrosunun Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki “café”sinin önünde bulunan ve oyun afişlerinin sergilendiği pano, daha önce hiçbir uyarıya gerek görülmeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından yıkılırcasına söküldü. Önceki gün gerçekleşen olayda panonun içinde bulunan, tiyatroya ait broşürler, hakaret içeren sözler söylenerek tiyatronun gişe çalışanının yüzüne fırlatıldı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Metin Zakoğlu, belediye görevlilerinin üslubunu sert bir dille eleştirdi. Hiçbir uyarı yapılmadan, bu şekilde bir muamelenin gösterilmesini doğru bulmadıklarını dile getiren Zakoğlu, belediye yetkililerinden özür beklediklerini dile getirdi.
Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) de yaptığı açıklamayla olayı kınadı. Birliğin Genel Başkanı Üstün Akmen, “Böyle bir saldırının ‘sivri dilli’ tiyatrocumuz Metin Zakoğlu’nun oyunlarında iktidar aleyhine kullandığı hiciv yüklü sözcüklerden kaynaklandığına inanmak istemiyorum. Kaldı ki öyle bile olsa, Metin Zakoğlu’nun diline bu yolla biber sürmek Kadir Topbaş’a mı kaldı” diye sordu.  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir iş cinayeti de Adana'da

SONRAKİ HABER

AKP'den CHP'ye yerel seçim ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...