11 Nisan 2011 06:21

Japonya 7.1'le sallandı

Japonya'nın nükleer felaketle mücadele ettiği Fukushima'da 7.1 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Merkez üssü İwaki olan 7.1 büyüklüğünde yeni artçı depremin ardından bölgede tsunami uyarısı verildi.Bu arada, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen büyük deprem ve tsunamiden zar

Japonya 7.1'le sallandı
Paylaş


Bu arada, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen büyük deprem ve tsunamiden zarar gören Fukushima nükleer santrali etrafındaki tahliye alanı genişletildi. Japon hükümeti sözcüsü Yukio Edano, tesis etrafında şimdiye kadar çapı 20 kilometre olarak belirlenmiş tahliye alanının genişletilmesine karar verildiğini belirtti. Edano acil bir durum olmadığını ancak bazı bölgelerde yüksek radyasyon tespit edildiğini söyledi. Santrale 40 kilometre uzaklıktaki Iitate kasabası ile yakınlardaki Kawamata kentinin bir bölümü de tahliye alanına dahil edildi.

Hükümet sözcüsü daha önceki açıklamasında, zarar gören Fukushima nükleer santralinde büyük radyoaktif sızıntı riskinin ciddi oranda azaldığını açıklamış, ancak santralin normal biçimde çalışmadığının ortada olduğunu, bir sızıntıyla karşılaşılması halinde halkın tahliye edilmesiyle ilgili önlemlere devam edeceklerini söylemişti.

Öte yandan Japonya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan beri yaşanan en büyük felaket olarak tarihe geçen 9 büyüklüğündeki depremde ölenler için bugün saygı duruşu yapıldı. Tam saat 14.46'da (TSI 08.46) yapılan saygı duruşunda, Japonya Başbakanı Naoto Kan ülkesini vuran deprem ve tsunami felaketinin birinci ayında, yardım eden ülkelere teşekkür etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

4-c’lilere ödenmeyen aile yardımı yargıya taşındı

SONRAKİ HABER

Ergene’ye temiz su mayası çaldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...