18 Ekim 2012 10:41

‘Tecavüzcüler devlet eliyle korunuyor’

ŞIRNAK Cizre’de 30 Nisan 2012 tarihinde kendilerini polis olarak tanıtan 5 kişinin tecavüzüne uğrayan H.Ö.’ye davasının ikinci duruşması Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tecavüz mağduru H.Ö. ve tutuklu olarak yargılanan 2 sanığın hazır bulunduğu duruşmada, salona yakınlarıyla birlikte gelen H.Ö. ilk duru

‘Tecavüzcüler devlet eliyle korunuyor’
Paylaş

ŞIRNAK Cizre’de 30 Nisan 2012 tarihinde kendilerini polis olarak tanıtan 5 kişinin tecavüzüne uğrayan H.Ö.’ye davasının ikinci duruşması Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tecavüz mağduru H.Ö. ve tutuklu olarak yargılanan 2 sanığın hazır bulunduğu duruşmada, salona yakınlarıyla birlikte gelen H.Ö. ilk duruşmada olduğu gibi sanıklarla karşılaşınca fenalık geçirdi.
H.Ö.’nün sakinleşmesiyle devam eden duruşmaya kısa bir ara verildi. Aranın ardından mahkeme heyeti, delillerin toplanması ve mağdur H.Ö.’nün Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi.
Davaya ilişkin BDP Kadın Meclisi üyeleri de adliye önünde basın açıklaması yaptı. BDP Şırnak İl Yöneticisi Berivan Kayaş, kadınlar olarak erkek adaleti değil, gerçek adaleti istediklerini haykırmak, yargı sistemine görevinin tecavüzcüleri korumak değil, bir insanlık suçu olan tecavüzü cezalandırmak olduğunu hatırlatmak ve tecavüzcüleri koruyan yargıdan hesap sormak için bir araya geldiklerini söyledi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs’ta eylemler kaldığı yerden...

SONRAKİ HABER

Bir iş cinayeti de Adana'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...