19 Ekim 2012 02:23

Yunanistan'da sadece polis ‘çalıştı’

Yunanistan’da bugün Kamu Emekçileri Sendikası (ADEDY) ve İşçi Sendikası GSEE’nin çağrısı üzerine yüz binlerce emekçi genel greve gitti.Emekçiler, hükümetin 2013-2014 yılları için öngördüğü 13.5 milyar avroluk kesinti ve vergi paketini protesto etti. Sendikalar, başkent Atina merkez

Yunanistan'da sadece polis ‘çalıştı’
Paylaş
Seyit Aldoğan

Emekçiler, hükümetin 2013-2014 yılları için öngördüğü 13.5 milyar avroluk kesinti ve vergi paketini protesto etti. Sendikalar, başkent Atina merkezindeki farklı meydanlarda toplanarak bir kez daha parlamentoya yürürken polisin provokatif saldırıları nedeniyle yer yer taşlı sopalı çatışmalar gerçekleşti.

HAYAT DURDU

Grev nedeniyle; bankalar, okullar, hastaneler, sosyal sigorta kurumları, KİT’ler kapandı, hava, kara ve deniz ulaşımı durdu.  Greve perakende mağazalarının da katılması sebebiyle mağazaların çoğu kapısına kilit vurdu.

Grevle birlikte Yunanistan’ın bütün sokaklarında işçi ve emekçiler sokağa çıktı. Atina’daki mitinglere 100 binden fazla kişi katıldı. Parlamento binasına doğru yürüyen kitleyi bölmek için gaz bombalarıyla saldıran polise bazı gruplar taş ve sopalarla karşılık verdi.

MİLLETVEKİLİ ZOR KURTULDU

Koalisyonda yer alan Demokratik Sol Partiden bir milletvekili, miting alanında görülünce linç edilmek istendi. Kurtarma paketine karşı oy kullanacağını söylemesine rağmen kalabalığın öfkesi dinmeyince polis milletvekilini bir binaya kaçırmak zorunda kaldı.

SAMARAS BRÜKSEL YOLCUSU

Öte yandan Yunanistan Başbakan Andonis Samaras, AB liderler zirvesine katılmak üzere Brüksel’e gitti. Samaras’ın Yunanistan ekonomisinin geleceğine ilişkin AB’den olumlu bir mesaj beklentisi içerisinde olduğu kaydedildi. Ancak sendikalar, Samaras hükümetinin saldırılarının sonun gelmediğini, ülkenin ucuz iş gücü cenneti haline getirilmek istendiğini söylüyor ve önümüzdeki günlerde grevlerin artarak devam edeceğini vurguluyorlar. (Atina/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’den Suriye’ye uçaksavar gidiyor’

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta eylemler kaldığı yerden...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa