06 Ağustos 2019 12:40

HDP'li Ömer Gergerlioğlu, Emek Partisi'ni ziyaret etti

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, EMEP Kocaeli İl Örgütünü ziyaret etti. Görüşmede yereldeki çalışmaların ortaklaştırılması ve birlikte mücadele vurgusu öne çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütünü ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. HDP İl Başkanı Şahabettin Işık ve beraberindeki heyet ile EMEP il binasına gelen Gergerlioğlu'nu İl Başkanı Arzu Erkan, Eski İl Başkanı Güner Kizir, EMEP MYK Üyesi Tarık Erkan ve parti üyeleri karşıladı.

"DEVLET KAÇIYOR, BİZ KOVALIYORUZ"

Mecliste yaptığı çalışmaları aktararak sözlerine başlayan Gergerlioğlu, sonuç ve kazanım sağlayan işlere de imza attıklarını söyledi. Zor şartlarda çalışma yürüttüklerini söyleyen Gergerlioğlu, "KHK Platformu kurduk. Sekiz, on ilde çalışmalarımız sürüyor. Her kesimden insan, ortak zulme karşı yan yana geldi. Bir imza kampanyası başlatıldı. Eylül ayından sonra KHK'liler için önemli gelişmeler olabilir, biz baskı yaptıkça sonuç ve kazanım alacağız. İster istemez geri adım atacaklar. Çayırova'da yanan Akpınar Tekstil fabrikası için soru önergesi verdik, kovalıyoruz. Devlet bu işten kaçıyor, biz kovalıyoruz. Soru önergesine cevap vermiyorlar, telefonlarımıza çıkmıyorlar" dedi.

"Kent için neler yapacağız? Her şey emekçilerin aleyhine gelişiyor, buna nasıl müdahale edeceğiz. O yüzden yan yana gelmeleri arttırmamız lazım" diyen EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, kentin sorunlarına dair yapılacak çeşitli toplantı ve etkinlikte Gergerlioğlu'nu görmek istediklerini söyledi.

"ÖNERGE VERDİK REDDETTİLER, SİZ BİLDİRİSİNİ DAĞITTINIZ"

Erkan'ın görüş ve önerilerine katıldığını belirten Gergerlioğlu, "Kolektif bir çalışma yapmak lazım. Yereldeki çalışmamızı ortaklaştıralım. Biz iş cinayetleri ile ilgili araştırma önergesi verdik, reddettiler. 'İşimiz gücümüz yok da böyle basit işlerle mi uğraşacağız' dediler. Siz bunun bildirisini dağıttınız, çok iyi yaptınız. O an bunların görülmesini çok istedim, siz duyurdunuz" ifadelerini kullandı. Yapılacak işlerin lafta kalmaması gerektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, "Bir şeyler yapmalıyız, mülteciler burada da zor durumda. Dün Kürde yaptıklarını bugün mültecilere yapıyorlar. Buna izin vermemeliyiz. Üzerinde çalıştıkça sonuçlar alabiliriz. İyi şartlarda yaşamıyorlar. Sorun Suriyeli sorunu değil, sorun sistem sorunu" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Porsuk Barajı'ndaki su miktarı düştü: İçme suyu sıkıntısı yaşanabilir

SONRAKİ HABER

CHP’li Ünal Çeviköz: Fırat’ın doğusu için barışçıl yaklaşım gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...