18 Ekim 2012 10:10

'Ölümlerin sorumlusu AKP’dir'

TUHAD-DER’in çağrısıyla Diyarbakır Cezaevi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi mahkumların taleplerinin karşılanmasını isteyerek, olası ölümlerden AKP’nin sorumlu olacağını belirtti. BDP Milletvekilleri Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan’ın da katıldığı eylemde polis cezaevi önüne barikat kurarak, cezaev

'Ölümlerin sorumlusu AKP’dir'
Paylaş

KÜRT HALKI MUHATAP ALINMALI

Cezaevinde açlık grevine giden tutsakların, Kürt halkının özgürlüğü için böyle bir eyleme giriştiklerini ifade eden Üçer, “Zindanlarda yaşanacak olası bir ölümün sorumlusu Erdoğan ve onun hükümetidir” dedi. Hükümete çağrıda bulunan Üçer, “Bütün aklı selim çevrelerin ifade ettiği gibi demokratik bir çözüm için Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşmelere başlanması ve onun özgürlüğü için gereken koşulların sağlanması, onunla birlikte siyasi tutsakların hepsinin serbest bırakılması ve Kürt halkının taleplerinin kabul edilmesi gerekmektedir” dedi. Açıklama yapılan yarım saatlik oturma eylemiyle sona erdi.

İzmir, Mardin, Urfa, Adana, Hakkari ve Iğdır’da da açlık grevindeki tutsaklara destek amacıyla yürüyüş ve açıklamalar yapıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu model duvara toslar

SONRAKİ HABER

Ölüm bizi birbirimizden koparır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...