06 Ağustos 2019 07:25

Çin, ABD'nin "döviz manipülasyonu" iddialarını reddetti

Çin Merkez Bankası, ABD'nin kur manipülasyonu iddialarına "yuandaki harekete piyasa karar veriyor" yanıtını verdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Çin Merkez Bankası (PBoC), ABD’nin Pekin yönetiminin "döviz manipülasyonu" yaptığı iddiasını reddetti ve yuan döviz kurunun ticari anlaşmazlıklar kapsamında bir araç olarak kullanılmadığını, söz konusu kurun piyasalar tarafından oluşturulduğunu belirtti.

PBoC’den Salı günü yapılan açıklamada, ABD Hazine Bakanlığının söz konusu iddiasının uluslararası kurallara "ağır bir biçimde zarar vereceği" uyarısı yapıldı ve söz konusu iddianın tek taraflılık ve korumacılık politikalarına işaret ettiği öne sürüldü.

DHA'da yer alan habere göre PBoC, Washington yönetimine Pekin’e yönelik eylemlerini durdurma çağrısı yaparken, söz konusu açıklamada ayrıca bankanın yuan döviz kurunu “istikrarlı” ve “makul bir düzeyde” tutmayı hedeflediği vurgulandı.

Financial Times’da yer alan bir habere göre, ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "Çin'in kur manipülatörü olarak belirlenmesinin sonucu olarak Bakan Mnuchin, Çin'in son eylemlerinin oluşturduğu adil olmayan rekabet avantajının ortadan kaldırılması için IMF ile temasa geçecek" uyarısı yapılmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeraltı partilerinden popüler kültüre: Türkçe Rap! - 1

SONRAKİ HABER

La casa de papel neyi anlatmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...