18 Ekim 2012 10:01

Üniversitelilere kredi kartı kazığı!

ÜNİVERSİTE öğrencilerine çeşitli vaatlerle ve kampanyalarla kredi kartı çıkaran bankalar sonrasında vaatlerini unutuyor. Başta “Kart aidatı yok” denilerek verilen kartlardan daha bir ay dolmadan şimdi kart aidatı isteniyor.Kredi kartı ekstrelerini incelediklerinde “kredi kartı aidatı”nı gören üniversite öğrencil

Üniversitelilere kredi kartı kazığı!
Paylaş

Kredi kartı ekstrelerini incelediklerinde “kredi kartı aidatı”nı gören üniversite öğrencileri Şikayetvar.com’a gönderdikleri mektup ve dilekçelerle bankaları şikayet etti. Birçok öğrenci haklarını aramak için yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

YASALARA AYKIRI

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci şikayetinde, “Üniversite öğrencisiyim. Üniversiteli kredi kartı kullanıyorum. Mail olarak gelen hesap özetinde kart aidatı olan 20 TL’yi ödemem gerektiği yazıyordu. Bu kart için başvurduğumda kart aidatı yok dediler. Şimdi ise yıllık kart ücreti istiyorlar” dedi. Öğrencinin şikayet dilekçesine göre, hesap bildirim cetvellerinde, 4822 sayılı Yasa ile 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasa’nın 6. maddesinde düzenlenen ‘Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar’ hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırı olduğunu belirtti.  Öğrenci, alınacak paranın iptalini istedi.

MAHKEMELERE BAŞVURACAKLAR

Yine başka İzmir Dokuz Eylül Tıp Fakültesindeki üniversite öğrencisi, “2 sene önce okula geldiğimde bana kartlarını, kart aidatı alınmıyor diyerek yoğun ricalar sonucu verdiler. Ben de ‘Nasılsa aidat alınmıyor, dursun’ dedim. Fakat bu ay yeni kart geldi hesabımdan 20 TL çekmişler. Madem ücret almıyoruz diye bu kart verildi niye 20 TL kesiliyor?​” diyerek isyan etti. Öğrenciler mağduriyetleri giderilmediği takdirde Tüketici Hakları Hakem Heyetine ve Tüketici Mahkemelerine başvuracaklarını bildirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dış borç ödemeleri 10 milyarı aştı

SONRAKİ HABER

Hekimlik insani değerler taşır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...