06 Ağustos 2019 03:35
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ağustos 2019 08:48

Amonyak gazından zehirlenerek hastaneye kaldırılan 27 işçiden 4'ü taburcu oldu

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir tavuk fabrikasında soğuk hava deposundan sızan amonyak gazından etkilenen 27 işçi hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Haluk Satır/AA

Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir tavuk fabrikasında soğuk hava deposundan sızan amonyak gazından etkilenerek hastaneye kaldırılan 27 işçiden 4'ü taburcu edildi, diğer işçiler tedbir amaçlı gözetim altında tutuluyor.

Alınan bilgiye göre, Bağyurdu Mahallesi'nde bir tavuk fabrikasının parça paket bölümünde gece vardiyasında çalışan 25 işçi, bulantı, kusma ve nefes darlığı gibi şikayetlerle fabrika yetkililerine başvurdu. 

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada, işçilerin hafif etkilendiği, amonyak etkilenmesinde görülen ve asıl tehlikeli olan göz ve ağız yanması gibi şikayetlerin bulunmadığı, kör olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kimsenin olmadığı bildirildi.

Amonyak gazı sızıntısı yaşanan fabrikada üretim dururken sızıntının meydana geldiği soğuk hava deposunda ekiplerin çalışma yaptığı ve fabrikanın amonyaktan arındırılması için çalışmanın sürdüğü bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çin, ABD’den tarım ürünleri alımını geçici olarak durdurdu

SONRAKİ HABER

Cevizlibağ'da tramvaya su tankeri çarptı, seferler aksadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...