05 Ağustos 2019 13:14

Adanalı küçük Zedan tekerlekli sandalyesine kavuştu

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, omurilik felci olan küçük Zedan’la birlikte 136 engelliye tekerlekli sandalye verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Omurilik felci olan küçük Zedan tekerlekli sandalyesine kavuştu, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Zedan’la birlikte 136 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verdi.

Zedan Kele tekerlekli sandalyesine kavuştu. Oğlunun okula daha rahat gidip gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Zedan’ın babası Osman Kele, engelli çocukların okulla birlikte tedavi ve bir dizi ameliyattan geçtiğini belirterek engellilerin önündeki başka engellerin de kaldırılmasını istedi.

‘OKUL SERVİSİ VE TEDAVİSİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Evrensel’de haber olan doğuştan omurilik felci küçük Zedan’ın sesi duyulmaya başlandı. Okula gitmesi ve sağlığına kavuşabilmesi için ailesinin verdiği mücadeleye destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Zedan’la birlikte 136 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verdi. Zedan bebek arabasından inip tekerlekli sandalyesine kavuştu. Baba Osman Kele, oğlunun tekerlekli sandalyeye kavuşmasından ve okula daha rahat gidecek olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Tüm engelli bireylerin ve özellikle çocukların sıkıntılarının tekerlekli sandalye ile sona ermediğini dile getiren Kele, “Zedan okula gidip gelirken aynı anda sağlığına kavuşma mücadelesi de veriyor. Fizik tedavisine devam edecek. Devlet 2 gün karşılıyor. Biz daha fazla gitmesini istiyoruz ama imkan yok. Bir de ameliyat geçirmesi gerekiyor. Bunlar okurken eğitimini de aksatmaması gerekiyor. Servis ve tedavisi için daha fazla imkan sağlanması için yetkililerden duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

“ADANA’DA ENGELLİ ORANI YÜZDE 14”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da engelli vatandaşların oranının yüzde 14’lerde olduğunu belirterek engelli vatandaşlara sahip çıkmak için kendilerine daha fazla görev düştüğünü dile getirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Zedan’la birlikte 136 kişiye tekerlekli sandalye verdi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Rıza Mete engelli dostu bir kent yaratmak için çalıştıklarını belirterek kentte özellikle ötekileştirilenler, engelliler, kadınlar, çocuklar için yaşanabilir bir kenti hedefliyoruz. Bunun için başta fırsat eşitliği, gelir adaletsizliğinin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Kurban bayramında siber suç kurbanı olmamak için ne yapılmalı?

SONRAKİ HABER

Putin: ABD orta menzilli füzeler geliştirirse Rusya da aynısını yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...