05 Ağustos 2019 12:34

Suriye, İdlib’deki şartlı ateşkesi bitirdi

Suriye ordusu, İdlib'de geçen hafta sağlanan şartlı ateşkese son verdiklerini açıkladı. Şam, Türkiye'nin Soçi mutabakatıyla üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmediğini savundu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Suriye ordusu, Türkiye sınırındaki İdlib’de geçen hafta ilan edilen şartlı ateşkese son verdi. Ordu Türkiye’yi suçlandı.

Suriye Arap Haber Ajansı SANA'da yer alan habere göre Suriye ordusundan geçen perşembe gecesi ilan edilen ateşkesin İdlib’de geçen yıl Rusya ile Türkiye’nin vardığı anlaşmanın uygulanması şartına bağlandığı hatırlatıldı. Söz konusu şartın yerine getirilmediği savunuldu. Açıklamada, “Ateşkesi şartlı olarak kabul ettik. Bu şartlar yerine getirilmedi. Terör örgütlerine karşı askeri operasyonlarımızı yeniden başlatıyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

Şam yönetimi perşembe günü, Rusya-Türkiye arasında varılan silahlandırılmış bölge anlaşmasının uygulanması şartı ile Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de ateşkes konusunda anlaştığını duyurmuştu. Yaklaşık üç milyon insanın yaşadığı İdlib ve komşu bölgeleri, hastaneler, okullar ve semt pazarları dahil Nisan ayının sonundan bu yana Suriye ve Rusya ait uçakların neredeyse günlük bombalamalarına maruz kalıyordu.

Rusya ile Türkiye, Eylül 2018’de Soçi’de İdlib'te güvenli bölge oluşturulması konusunda anlaşmaya varmıştı. Geçen sürede ise anlaşmanın uygulanması tamamlanmadı. Şam Türkiye’yi, anlaşmanın uygulanması konusunda ayak sürüyerek cihatçı grupları desteklemekle suçluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Van'da sokakta yaşayan hayvanlar için "Birlikte Yaşayalım" kampanyası

SONRAKİ HABER

Kurbanlıklara bakan çok ama alan yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...