05 Ağustos 2019 12:39

Van'da sokakta yaşayan hayvanlar için "Birlikte Yaşayalım" kampanyası

Van'da sokakta yaşayan hayvanlar için "Birlikte Yaşayalım" kampanyası başlatıldı.

Fotoğraf: İpekyolu Belediyesi

Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi sokakta yaşayan hayvanlar için "Birlikte Yaşayalım" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında günlük olarak hayvanların besleme ve bakımı yapılıyor.

Van'da "Birlikte Yaşayalım" sloganıyla Yaşar Kemal Parkı, Kale Sahili ve Sıhke Gölü çevresinde bulunan hayvanları besleme çalışması yapıldı. Etkinliğe belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda hayvan hakları savunucusu da katıldı.

GÜNLÜK BESLEME

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 55 beslenme noktasından atık yemek, bayat ekmek ve mama toplanıyor. Bu şekilde toplanan ortalama günlük 500 kg atık yemek ve 150 kg bayat ekmek İpekyolu sınırları içerisinde hayvan beslenme noktalarına bırakılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İpekyolu Belediyesi HDP Grup Eş Sözcüsü Murat Öner, "İpekyolu Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden şu ana kadar yaşamın her alanındaki paydaşlarımızla sosyal bir belediyeciliği hayata geçirdik" dedi.

"YAŞAMIMIZIN ORTAKLARI"

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şeref Sayın, "Biz sokak hayvanlarını yaşamımızın ortakları olarak görmekteyiz. Duyarlılık uyandırmak amacıyla bu tarz etkinliklerimiz de devam edecektir" dedi.

Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Mahmut Erçili ise, "Belediyelerin bu konuda yapmış olduğu tüm çalışmalara rağmen ne yazık ki kedi ve köpekler aşırı sıcaklardan dolayı açlık ve susuzluktan dolayı ölebiliyor. Bunun önüne geçmek bir farkındalık oluşturmak adına halkımızla park ve bahçelere yem ve su bırakıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da çıkan yangında yaklaşık 300 zeytin ağacı yandı

SONRAKİ HABER

Suriye, İdlib’deki şartlı ateşkesi bitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...