05 Ağustos 2019 11:51

Patronla görüşmeler başladı, Sibaş direnişi sona erdi

Sibaş işçileri, fabrika önünde başlattıkları direnişe 220. günde son verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tek Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Sibaş işçileri, fabrika önünde başlattıkları direnişe 220. günde son verdi. Yapılan açıklamada patronla Tek Gıda-İş Genel Başkanlığı düzeyinde görüşmelerin yapıldığı bildirildi.

Sibaş işçileri ve Tek Gıda-İş İzmir 7 No’lu Şube imzasıyla yapılan açıklamada, kötü ve zor çalışma koşullarını düzeltebilmek için işçilerin sendikaya üye olduğu belirtilerek "Kısa bir sürede yeterli sayıya ulaşıp yetki tespitini aldıktan sonra işveren yetkilileri yetki tespitine itiraz etmiş ve bununla da kalmayıp çok sayıda öncü üye işçiyi işten atmıştır. Süreç içerisinde çıkarılan işçi sayısı 80 kişiye ulaşınca direniş başlamıştır. İşçi arkadaşlarımız baskılara boyun eğmemiş ve dik durmuşlardır. Sibaş işçilerini yalnız bırakmayan tüm emek dostlarına sonsuz teşekkürü bir borç biliriz" dendi.

İşe iade mahkemelerinin büyük çoğunluğunun yerel mahkemede sonuçlandığı, bir yandan da yetki tespit davasının devam ettiği bilgisi verilen açıklamada, "Genel başkanlık düzeyinde başlatılan diyalog sürecine vermiş olduğumuz değer ve samimiyetimizin göstergesi olarak, 03.08.2019 tarihinde 220. gününe ulaşan oturma eylemimizi taleplerimizden vazgeçmediğimizi tekrar hatırlatmak kaydı şartıyla iyi niyet kaideleri dahilinde, Sibaş gıda işçileri ile aldığımız karar doğrultusunda kaldırıyoruz" dendi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de inşaat işçileri ücretlerini istiyor

SONRAKİ HABER

"AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi 500 kişiyi işsiz bıraktı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...