05 Ağustos 2019 10:33
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ağustos 2019 12:31

Yazar Cüneyt Cebenoyan'ın cenazesi toprağa verildi

Trafik kazasında hayatını kaybeden Birgün Gazetesi yazarı Cüneyt Cebenoyan'ın cenazesi, Birgün Gazetesi binası önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fotoğraf: İbrahim Maşe/DHA

Paylaş

Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Birgün Gazetesi yazarlarından Cüneyt Cebenoyan için Şişli'de bulunan Birgün Gazetesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Cebenoyan, Zincirlikuyu Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Cenaze törenine aynı kazada yaralanan eşi Ayşegül Cebenoyan'ın yanı sıra ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, HDP Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Cebenoyan'ın dostları, okurları ile yoldaşları katıldı.

"BU COĞRAFYANIN KADERİ BÖYLE OLMASIN"

Düzenlenen cenaze töreninde ilk sözü alan Ayşegül Cebenoyan, "Cüneyt benim otuz üç yıllık sevgilim, can yoldaşım" diye söze başladı. Birlikte süren hayatlarında sevgiyi ve acıyı paylaştıklarını hatırlatan Ayşegül Cebenoyan, "Şu iki gündür hakkında yazılan yazılarda yaşadığımız acıların yazıldığını görüyorum. Yazılara çok teşekkür ederim ama ben Cüneyt'in boyun eğmez, inatçı, mış gibi yapmayan, dirençli yanından söz etmek istiyorum" dedi. Cüneyt Cebenoyan'ın yaşadıklarının bu coğrafyanın kaderi olmaması için mücadele ettiğini belirten Cebenoyan, "Keşke şu iki gündür yazılanları okuyabilseydi, kendisi için söylenenleri duyabilseydi. Ona biriken sevgiyi bilseydi" diye konuştu. "Bizler onun gibi insanların hayatımızı nasıl zenginleştirdiğini hiç unutmasak" diyen Cebenoyan, "İyi ki hayatımı onunla geçirmişim, sevgilim olduğu için ona teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Cüneyt Cebenoyan'ın kızı Elif Cebenoyan ise, "Babamla aynı evde yaşadığım için, onun kızı olduğum için çok mutluyum" diye konuştu. "Beni en çok güldüren kişi babamdı" diyen Elif Cebenoyan, babasıyla kurduğu ilişkilerde doğal ve espirili olduğunu vurguladı. Elif Cebenoyan, "Onun kararlılığıyla yaşayacağım. Sizler de onu sevmek, hatırlamak isterseniz acılarıyla değil kahkahasiyla hatırlayın" dedi.

Birgün yazarlarından Hayri Kozanoğlu ise "Onun samimi olduğunu hareketlerinden anlardınız. Onu çok eleştiremezdiniz çünkü o kendisini en çok eleştirendi. Öz eleştirinin olmadığı bu toplumda onu eleştirecek hakkı kendinizde bulamazdınız" diye konuştu. Son iki yazısına dikkat çeken Kozanoğlu, "Nasıl vicdanlı, nasıl hakkaniyetli, nasıl belgeyle kanıtlamaya yönelik olduğunu yazdığı bir polemik yazısında bile görebilirsiniz" diye vurguladı.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) adına konuşan Necla Algan, "Net, sade, tok sözlü mücadeleci bir insandı" diye konuşmasına başladı. Sinema yazarlığının da bir toplumsal mücadele alanı olduğunu vurgulayan Algan, "Zamanımızın değerler sistemiyle sinema alanında mücadele etmeye çalışıyoruz. Zamanını anlama, anlamlandırmada çok başarılıydı Cüneyt. Çok önemli bir külliyat bıraktı arkasında" diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR DİRENİŞÇİMİZDİ"

Birgün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ise gazetenin kuruluşundan bugüne kadar Cüneyt Cebenoyan'ın kesintisiz olarak yazarları arasında bulunduğunu hatırlatarak "Çünkü Birgün gazetesi de çok zor koşullar içinde var olmaya çalışıyor, bu mücadele içinde çok önemli bir direnişçimizdi" diye konuştu.

Törenin ardından Cüneyt Cebenoyan'ın cenazesi uğurlanmak üzere alkışlarla Zincirlikuyu mezarlığına götürüldü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel ile dayanışma yemekleri düzenlendi: Gerçeğin sesine sahip çıkmalıyız

SONRAKİ HABER

İHD: Mülteciler politik malzeme yapılmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...