05 Ağustos 2019 10:28

Evrensel ile dayanışma yemekleri düzenlendi: Gerçeğin sesine sahip çıkmalıyız

Ayvalık ve Denizli’de Evrensel ile dayanışma yemekleri düzenlendi. Ayvalık’ta konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, iktidarın eleştirel haber yapan gazeteleri susturmaya çalıştığına dikkat çekti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi ile Denizli’de gazetemiz Evrensel ile dayanışma yemekleri düzenlendi. Ayvalık’taki yemekte konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, AKP iktidarının eleştirel haber yapan gazeteleri susturmaya çalıştığına dikkat çekerek, Evrensel ile dayanışma çağrısı yaptı.

Ayvalık’ta düzenlenen Evrensel ile dayanışma yemeğine Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ile birlikte çok sayıda Evrensel okuru katıldı.

Etkinlikte konuşan Gürkan, AKP iktidarının tüm medyayı denetim altına almaya çalıştığına vurgu yaptı. Gürkan, tüm baskılara rağmen iktidar denetimine girmeyen ve eleştirel haberciliğe devam eden basın kurumlarının ise susturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Gürkan, “İşte bu nedenle Evrensel ile dayanışmak önemli. Sadece baskılarla yetinmeyen iktidar karşısında yer alan medya üzerinde mali bir ablukayı da oluşturmaya çalışıyor. Para cezaları ve ilan koşullarının kısıtlanması bunlardan sadece birkaçı. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi gazetecilik mesleğini yapan, gerçeğin sesini duyurmaya çalışan bütün basın mensupları üzerinde yargılama, tutuklama ve cezaevlerine konulma bir tehdit unsuru olarak sürekli kullanılıyor “dedi.

“İktidarın yalanlarına karşı da gerçeğin sesi olarak Evrensel ile dayanışma önem taşıyor” diyen Gürkan, “Birkaç gün önce Hakkari’de sınır ticareti yapan bir genç öldürüldü, biliyoruz ki biz iktidarın yaptığı bu katliamlar muhalif basının yaptığı gerçek haberlerle ortaya çıkabilmektedir. Evrensel; işçinin, emekçinin, üretici köylünün, çocukların, kadınların, işsizlerin, emeklilerin, emeklilik hakkı gasp edilen EYT’lilerin ve küçük esnafın sesidir” diye konuştu. (Balıkesir/EVRENSEL)


DENİZLİ’DE DAYANIŞMA YEMEĞİ

Denizli’de Evrensel'le dayanışma yemeği düzenlendi. Evrensel okurları, oda ve sendika temsilcileri ve çok sayıda gencin katıldığı dayanışma yemeğinde gazetemiz adına konuşan Hilmi Mıynat gazetecilerin yaptığı haberler gerekçe gösterilerek tutuklandığını, binlerce gazetecinin işsiz olduğunu, tek adam iktidarına biat etmeyen gazetelerin para cezalarına maruz kaldığını belirtti.

Mıynat, “25 yıldır emekçilerin, gençlerin, kadınların ezilen halkların sesi olma gayesi taşıyan Evrensel de bu baskı ve şiddete karşı mücadele ediyor. Bu mücadelede yine sesi olduğu kesimlerin de desteğine ihtiyaç duyuyor ki bu karanlığı ancak ve ancak bir arada dayanışma içerisinde olursak birlikte aşabiliriz” dedi.

Mıynat sözlerini “Teknoloji çağında olduğumuz gerçeğini de yadsımadan bunu yapıyoruz. Sitemizi mobil uyumlu hale getirdik. Telefon uygulamamıza e-abonelik sistemini getirdik. Destek olmak isteyen dostlara, gazetemize e-abone olarak bize destek olabilirsiniz” çağrısı ile sonlandırdı. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kilimli'de gemi söküm tesisi yapılmaması için 4 bin imza toplandı

SONRAKİ HABER

Yazar Cüneyt Cebenoyan'ın cenazesi toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa