05 Ağustos 2019 04:19
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ağustos 2019 06:28

Rize'de sel ve heyelan: Bir kişi kayıp

Rize'de meydana gelen toprak kayması nedeniyle Rize-Salarha yolunun bir bölümü ulaşıma kapatıldı. Önceki gün kaybolan Hüseyin Çap için arama çalışmaları başlatılamadı.

Fotoğraf: Muhittin Sandıkçı/AA

Paylaş

Rize'de iki gündür aralıklarla etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen toprak kayması nedeniyle Rize-Salarha yolunun bir bölümü ulaşıma kapatıldı. 4 Ağustos Perşembe akşamı sağanak nedeniyle otomobilde mahsur kalan 3 kişiden 2'si kurtarılırken, araçtan atlayıp sele kapılan Hüseyin Çap adlı kişi kayboldu.

59 yaşındaki Hüseyin Çap'ı aramak üzere bölgeye gelen ekipler, taşkın riski sebebiyle çalışmalara henüz başlayamadı.

Merkeze bağlı Dağsu Mahallesi Çağlayan mevkisinde, şiddetli yağış sonucu yamaçtan kopan toprak, taş ve ağaçları da sürükleyerek Çağlayan Deresi'nin önünü kapattı. Heyelan nedeniyle tıkanan derede, yaklaşık 30 metre derinliğinde büyük bir gölet oluştu.

Bunun üzerine yetkililer, taşkın riskine karşı Rize-Salarha yolunun bir kısmını trafiğe kapattı. Söz konusu güzergahta ulaşım eski yoldan kontrollü sağlanırken jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

Bölgede bulunan bir çay fabrikası ile kereste atölyesinde, çalışmalara ara verildi.

Sabah saatlerinde bölgede inceleme yapan Karayolları ekipleri, yağmurun aralıklarla devam etmesi nedeniyle yolda temizleme çalışması başlatmadı.

AFAD, JAK, UMKE, Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı su altı ekipleri, Rize İl Özel İdaresi ve Rize Belediyesinden 50 kişilik ekip, bölgede bekleyişini sürdürüyor. (Rize/AA)

ÖNCEKİ HABER

Katı atık tesisindeki yangını söndüren itfaiye ekibine patron yakınları saldırdı

SONRAKİ HABER

Libya'da Hafter güçlerinden hava saldırısı: 41 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...