03 Ağustos 2019 15:44

Alevi Kültür Dernekleri Eski Şube Başkanı Erdoğan Tedik'ten kayyum tepkisi

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezinin Antalya Konyaaltı Şubesi başkanı ve yöneticilerinin yerine kayyum atanmasına Eski Başkan Erdoğan Tedik tepki gösterdi.

Görsel, Erdoğan Tedik'in arşivinden alınmıştır

Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezinin Antalya Konyaaltı Şubesi Başkanı ve yöneticilerinin görevden alınarak, yerlerine kayyum atanmasına Şubenin Eski Başkanı Erdoğan Tedik tepki gösterdi. Tedik, "Bu bir disiplin suçudur" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezinin Antalya Konyaaltı Şubesi Eski Başkanı Erdoğan Tedik, "Genel Merkez yöneticilerini görevden alma kararını almadan önce dernek yöneticilerini, eski yönetici ve üyelerini de dinlemesi gerekirdi. Sorun Genel Başkan'a hakaret etme veya Ali Aktaş’la münakaşa sorunu değil, asıl sorun genel merkeze muhalif olmamız, yaptıkları yanlışlara karşı çıkmamız ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezinin siyasi iktidarın güdümüne girmemesi için bir engel teşkil etmemiz" diye konuştu.

"BU KARAR İLK DEĞİL"

Tedik, "Alevi inancına, hukukuna, adeletine uymayan bu karar genel merkez yönetiminin almış olduğu ilk karar değil. Kemer Şubesi görevden  alınarak yerine kayyum atandı. Yine Kepez Şubesi görevden alınarak yerine kayyum attandı. Yapılan bu haksızlıklar sadece Antalya’da olanlar Mersin Şubesi, İzmir Konak Şubesi de bu aymaz, hukuksuz adeletsiz uygulamalardan nasibini aldı" dedi.

"ER YA DA GEÇ ADALET YERİNİ BULACAKTIR"

"Genel merkeze soruyoruz görevlendirdiğiniz: Ali Aktaş’ın hiç mi suçu yok, hiç mi hatası zaafı yok?" diye soran Tedik, "İşin içine ahlaksızca siyaseti katmaya çalışıyorsunuz. Alevi derneklerine demokratik kitle örgütleri ve her siyasi partiden kişi üye olabilir ama kendi siyasi görüşünü dışarda bırakmak koşuluyla. Siz gerici, istismarcı insanlarla üyeliğe bile kabul edilmeyenlerle bir müddet daha gidebilirsiniz ama er ya da geç hak yerini bulacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES Adana Şubesi 24'üncü yılını kutladı

SONRAKİ HABER

7 profesörden Fethiye Körfezi raporu: Kirliliğin sebebi arıtma tesisi değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...