03 Ağustos 2019 11:52

İran askerleri ateş açtı: 1 kişi öldü, 4 kişi gözaltına alındı

Doğubayazıt’ta Kızılkaya köyünde sınır ticareti yapan 5 gence İran askerleri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Haşem Tilaver adlı genç yaşamını yitirdi.

Doğubayazıt’ta Kızılkaya köyünde sınır ticareti yapan 5 gence İran askerleri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Haşem Tilaver adlı genç yaşamını yitirdi

Fotoğraf: MA

Paylaş

İran sınırında bulunan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Kızılkaya köyünde sınır ticareti yapan 5 genç İran askerleri tarafından vuruldu. Açılan ateş sonucu Haşem Tilaver adlı genç yaşamını yitirirken, 4 genç ise İran askerleri tarafından gözaltına alındı.

Türkiye-İran sınırında bulunan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Kızılkaya (Belasor) köyünde sınır ticareti yapan köylülere İran askerleri tarafından ateş açıldığı belirtildi.

MA’da yer alan habere göre, İran'dan önceki gece Türkiye'ye geçmeye çalışan gençlere sınırda ateş açıldı. Haşem Tilaver adlı genç ağır yaralandı. Saatlerce yaralı bir şekilde kalan Tilaver, ardından İran'ın Çaldıran kentinden gelen ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü.

4 GENÇ GÖZALTINA ALINDI

Görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre ambulans saatler sonra geldi, ardından Tilaver'i alan ambulans bu kez de yolu şaşırarak başka bir noktaya gitti ve saatler sonra hastaneye yetiştirildi. Tilaver'in yolda yaşamını yitirdiği belirtilirken, Tilaver ile birlikte sınırda olan Yunus Tilaver, Samet Tilaver, Yusuf Yiğit ve Nevzat Yiğit adlı gençler de İran askerleri tarafından gözaltına alındı.

CENAZE İRAN'DAN TESLİM ALINACAK

Tilaver'in cenazesi İran'ın Çaldıran kentinde bekletilirken, gözaltına alınan 4 kişi ise halen gözaltında tutuluyor. Önceki gece yaşanan olayların ardından köylüler İranlı yetkililerle görüşme gerçekleştirerek cenazelerini istedi. Bunun üzerine İranlı yetkililer cenazenin teslim edileceğini bildirdi. Tilaver ailesinin İran sınırına giderek Türkiye'ye teslim edilecek cenazeyi alması bekleniyor. Gözaltına alınan gençlerin ise durumunun daha sonra netleşeceği belirtildi.

“DUR İHTARI YAPILMADI”

Tilaver ailesinden ismini vermek istemeyen bir kişi, sınır ticareti yapan gençlerin İran'dan Türkiye'ye geçişleri sırasında olayın yaşandığını, gençlere hiçbir şekilde “dur” ihtarının yapılmadığı ve gençlerin direk vurulduğunu söyledi. (Ağrı/MA)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Cengiz Sezici yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

"Cabbar Başkan gibi olmak için çok çalışmak lazım"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...