03 Ağustos 2019 06:53

Messi Copa America’yı eleştirdi, "3 ay boyunca maçlardan men" cezası aldı

Copa America'yı eleştiren Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'ye, 3 ay boyunca uluslararası turnuvalardan men cezası verildi.

Görsel, Arjantin Milli Takımının YouTube kanalı AFASeleccion'da yayınlanan "10 Argentinos En 1: Vuelve Messi" adlı videodan alınmıştır

Paylaş

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), 2019 Kupa Amerika ve konfederasyon aleyhine “Yolsuzluk yapılan bir organizasyonun içinde yer almamalı. Bu turnuvanın, Brezilya'nın kazanması için düzenlendiği çok açık” ifadelerini kullanan Barcelona’nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi’yi 3 ay boyunca uluslararası turnuvalardan men etti.

CONMEBOL'dan yapılan açıklamada, 32 yaşındaki futbolcunun 2019 Kupa Amerika ve konfederasyon aleyhine yaptığı değerlendirmelerin “temelsiz ve kabul edilemez” olması nedeniyle uluslararası turnuvalardan 3 ay men ve 50 bin dolar para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Brezilya’ya 2-0 yenildikleri yarı final maçının ardından Şili’yi 2-1 yenerek turnuvayı üçüncü sırada tamamlayan Arjantin’de, Lionel Messi madalya törenine katılmamıştı. Üçüncülük mücadelesinde Beşiktaş’ta forma giyen Şilili futbolcu Gary Medel ile tartıştığı pozisyonun ardından kırmızı kart gören Lionel Messi’ye, bir maç men cezası da verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Turnuvanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Messi, “Arjantin, yolsuzluk yapılan bir organizasyonun içinde yer almamalı. Bu turnuvanın, Brezilya'nın kazanması için düzenlendiği çok açık. Madalya almaya gitmedim çünkü bize yapılan saygısızlığın bir parçası olmak istemedim. Gerçeklerin artık söylenmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sudan’da darbecilerle muhalefet anlaştı: Geçici yönetim kurulacak

SONRAKİ HABER

BirGün gazetesi yazarı Cüneyt Cebenoyan trafik kazasında hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...