17 Ekim 2012 14:38

AKP: ‘CHP’nin vereceği tarihe açığız’

AKP, MHP’nin de desteğiyle çıkartmayı planladığı yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesinin ardından yeniden kolları sıvadı. AKP’den, ‘yeni tarih önerilerine açığız’ mesajı geldi.TARİH DESTEĞE GÖRE DEĞİŞEBİLİRAKP’lilerin ön&uu

AKP: ‘CHP’nin vereceği tarihe açığız’
Paylaş

TARİH DESTEĞE GÖRE DEĞİŞEBİLİR

AKP’lilerin önünde birkaç formül var. CHP’nin ve MHP’nin desteğine göre değişecek bu formüllerde, yerel seçimlerin tarihi 27 Ekim yerine, 3 veya 17 Kasım 2013 de olabilecek.
Bu formüller geçen Pazartesi günü toplanan AKP MKYK’de de tartışıldı. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, muhalefetten destek isteyeceklerini, CHP desteği reddederse yola MHP ile devam edeceklerini söylemişti.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da “hemen gelsinler biz tam kadro buradayız” derken, hem değişikliğe desteklerinin sürdüğünü, hem de firenin kendilerinden kaynaklanmadığını ifade etmişti. Bu konu Başbakan Erdoğan’ı çok üzmüş, etkilemiş olacak ki, dün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında da bu konuya ayrıntılı yer verdi. MHP’yle ortak imzalarını hatırlatan Erdoğan, “Gerek Sayın Bahçeli’nin gerekse şahsımın ortaya koymuş olduğumuz irademiz mevcut. Altına imzalarımızı attık ve görünen o ki her iki siyasi parti de attıklara imzalara sahip çıkmamıştır. İmza farklıdır, gizli oylama maalesef farklı olmuştur. Eğer herkes attığı imzasına sahip çıkmış olsaydı netice böyle olmayacaktı” dedi.
Konuşmasında CHP’ye ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan, “CHP yönetimi ise bizim belirlediğimizden daha farklı tarihler dile getiriyordu” dedi ve mutabakata varmaları durumunda yeni tarihler için adım atabilecekleri mesajı da verdi: “Farklı tarihler üzerinde mutabakata varmamız durumunda bu yönde yeni bir adım atılabilir.”

ELİTAŞ: CHP HANGİ TARİHİ DERSE...

Cumhurbaşkanı Gül’ün yerel seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili düzenlemeyi veto etmesinin ardından AKP ve MHP Grup Başkanvekilleri görüştü.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “CHP hangi tarihi verirse ‘evet’ deyip MHP’ye götüreceğiz” dedi.
Görüşmeyle ilgili gazetecilere açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, 27 Ekim tarihinin arkasında olduklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer Çayı için önlem alındı mı?

SONRAKİ HABER

Batman 'KCK' davasında 6 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...