31 Temmuz 2019 13:40

Özsüt işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı

Ödenmeyen ücretleri için eylemler yapan Özsüt işçilerinin mücadelesi kazanım getirdi. Son olarak alacakları ödenmeyen 2 işçinin de alacakları ödendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özsüt'e bağlı faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi Ticaret A.Ş firmasında çalışan çok sayıda işçinin ödenmeyen ücret ve tazminat alacakları için başlattığı eylemler kazanım getirdi.

Özsüt çalışanlarından Umut Marangoz, dün akşam Özsüt Yönetim Kurulu üyesi tarafından arandığını ve Özsüt yöneticisinin kendisine alacakları ödenmeyen son iki işçiye de ödemelerin yapıldığını söylediğini ifade etti.

Temmuz başından beri oturma eylemi yaptıklarını ve seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Marangoz, şirketin kendilerinin taleplerine olumlu yanıt vermesinin işçi direnişleri açısından önemli olduğunu söyledi:

“Türkiye’de on binlerce işçi, bizim gibi zor koşullarda çalışıyor, işsiz kalırız diye de sesini çıkartamıyor. Ben ve arkadaşlarım bu durumu düzeltmek için eyleme başladık. Direnişimizin kazanımla sonuçlandı. 386 arkadaşımıza maaş ödemesi yapılacağının sözünü aldık. Direnişimizin diğer işçilere de örnek olmasını isteriz. Mücadelemiz emsal olsun.” (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'ya yürüyen KESK üyesi emekçiler: Satış sözleşmesine izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Ankara’da stratejik plan çalıştayı düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...