31 Temmuz 2019 12:35

Adana Emek Gençliği’nden grevdeki HiltonSA işçilerine ziyaret

Ücretleri asgari ücretin altına düşen ve hakları içn greve çıkan Adana HiltonSA işçilerini Emek Gençliği üyeleri ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

7 gün önce HiltonSA işçilerinin başlattığı grevi Emek gençliği ziyaret etti.

İnsanca yaşayacak ücret talebinde bulunan işçiler aynı zamanda sosyal haklarda iyileştirilme istiyor. Ziyaret boyunca işçilerle ve sendika yöneticileri ile görüşen, dayanışma içerisinde olacaklarını belirten gençler, HiltonSA işçilerinin haklı mücadelelerini Adanalı gençler arasında tartıştıklarını dile getirdi. İşçilerin birlik olunca taleplerini kabul ettirebildiklerini dile getiren gençler, işçilerden greve gidiş sürecini ve taleplerini dinledi.

Ziyaret boyunca işçilerle görüşen üniversiteli, liseli ve çalışan gençler, işçilerin mücadelesinden çok şey öğreneceklerini dile getirdi. Ücretlerine seyyanen 300 lira zam istediklerini söyleyen işçiler, grev sayesinde işçilerin birbiriyle kaynaştığını ve birlik olmaktan başka çareleri olmadığını öğrendiklerini dile getirdi.

Ekonomik krizin faturasının da işçilere, emekçilere kesildiğine dikkat çekilen ziyarette gençler, işçilerin greve çıkmasının ve hak aramasının ülkenin geleceği için umut olduğunu dile getirdi. Ziyaretin ardından gençler Kor Kitap’tan çıkan "Haklarımız Var" kitabını işçilere hediye etti.

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tiyatrocu Haldun Ergüvenç hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de ağaç katliamının tehlikeli sonuçları ilk yağmurla gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa