31 Temmuz 2019 11:47

Birlik olunca her engeli aşabiliriz

Kamp alanındaki herkesin birbirlerine yardım etmesi, ortak üretim ve tüketim içerisinde olması beni gerçekten mutlu etti.

17. Gençlik Yaz Kampı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş
Kardelen YAŞ
Ankara

Kampa gitmeden önce kampa gidebilmek için 1-2 aylığına bir yerde çalıştım ve paramı biriktirdim. Kamp için oldukça heyecanlıydım. Nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyordum. İlk kampım olmasına rağmen fazlasıyla samimi bir ortamla karşılaştım. Bu atmosfer beni çok rahatlattı ve bulunduğum yeri ve insanları benimsedim. Kamp alanındaki herkesin birbirlerine yardım etmesi, ortak üretim ve tüketim içerisinde olması beni gerçekten mutlu etti. Temizliğimizi, güvenliğimizi ve yemeğimizi birlikte yapmamız beni hayli şaşırttı. Aslına bakarsak bu, gençlerin birlik içinde olması, önüne gelebilecek tüm engelleri aşabileceğini gösterir. Bunu kampta birçok tartışmada ve yaşadığım 8 günlük hayatta öğrendim. 

Gazetecilik Atölyesi’nde çok fazla şey öğrendim

Ebal ORUNCAK 
Antep

Doğaya, bilime, insanlığa özgürlük şiarıyla düzenlenen 17. Gençlik Yaz Kampı’na gitmeden önce Gazetecilik Atölyesi’ne katılmayı düşünüyorum. Kampın ilk günü atölyeye kaydoldum. 
Atölye yürütücümüz olan Cem Şimşek, bize atölye saatlerinde ve atölye saatlerinde dışında dahi çok şey kattı. Bir haberin nasıl daha iyi yazılacağını, röportaj yapılırken kameranın hangi açıda tutulacağını ve monopodun nasıl kullanılacağını öğrendik.
Gazetecilik Atölyesi’nde söyleşisi düzenlenen Yusuf Karataş’ın sunduğu bilgiler benim için çok değerliydi. “Neden gazetecilik yapıyoruz?​” başlığı altında öğrendiğim şeyler; gazetenin bizim için bir araç olduğu, kitlelere politika götürmek ve kitlelerin sorunlarını yazmak için gazetenin çok önemli olduğu ve bir işçi sınıfının partisinin iskeleti olarak gazeteyi tanımladığıydı. 
Atölyede her sabah bir konu belirliyorduk. Sonra o haberle ilgili röportaj yapıyor sonra montajını yapıyor ve en sonda haberini yazıyorduk. Hatta iki arkadaşım ile kamp alanına yaptığımız “genç işsizlik” konulu röportajın haberi gazetemizde yayımlandı. 
Röportaj yaptığımız kamp katılımcılarından çok güzel tepkiler alıyorduk. İşsizliği yüzünden ağlamak üzere olan arkadaşımızda vardı, sistemin acizliğine gülen arkadaşımızda...
İlk kampım ve Gazetecilik Atölyesi’nde geçirdiğim vakitler çok değerli vakitlerdi. Seneye yine kampa katılıp yine Gazetecilik Atölyesi’ne kaydolmayı ve bilgilerimin üzerine tekrar bilgi eklemeyi istiyorum.

Aslında çoğumuzun sorunu aynı

Gebze’den liseli bir genç

Öncelikle ilk kampım olduğu için heyecanlıydım nasıl bir ortam beni bekliyor diye düşündüm. İlk gün kampa gittiğimde sıkıcı olacağını düşündüm, kimseyi tanımıyordum. İkinci gün erkenden kalktık, kahvaltımızı yaptık ve atölyelere gittik. Ben Kürt Dili ve Edebiyatı Atölyesi’ne kayıldım. Orada Kürt tarihindeki önemli yazarları ve şiirleri öğrendim. Akşamları ise tanışıp kaynaştık; her ilden, ilçeden arkadaşlarım oldu. 
Kampta bir de sorunlarımızı tartıştığımız bir liseli formu oldu. Aslında çoğumuzun sorunu aynıydı; bunlar için birlikte çözüm aradık. Bunları yaparken hem sosyal anlamda gelişip hem de aramızda tartışmayı öğrendik. 
Diğer bir yandan fikirlerimizi dinleyen bunları eleştiren ve gerçekten dikkatle dinleyen insanlar vardı bu anlamda da kendimi çok iyi hissettim çünkü kimse fikirlerimi bu kadar dikkate almamıştı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gençlerle buluştuk

Ece ATEŞ 
Alibeyköy 

Ben bir yandan okuyan bir yandan çalışan bir öğrenciyim. Kamp masraflarını çalışarak kazandım ve biriktirdim. İlk yaz kampına gitmeden önce çok heyecanlıydım, oraya gittiğimde atölye ve panellere katıldım. Lise toplantılarına ve foruma katılmaya özen gösterdim. Çünkü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler şikayetlerini dile getirdi ve biz de hep birlikte bunlar için neler yapabileceğimize dair tartışma yürüttük. Lise forumu dışında Türkiye genelinde oluşan ekonomik kriz ve etkileri üzerine konuştuk. Atölyelerde veya başka tartışmalarda konuşulan en önemli konulardan biri kadına taciz ve tecavüz üzerine olan tartışmalardı. 
Bir sonraki yaz kampına gitmeyi düşünüyorum çünkü kampın bana güzel şeyler kazandırdığını gördüm. Buna örnek vermek gerekirse okul sisteminin değiştirilmesini sadece istemek değil bunun için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini anladım. Bu yüzden de arkadaşlarımın  hem eğlenebileceği hem de güzel şeyler öğrenip bir takım şeyleri değiştirmek için bir araya gelmemiz gerektiğini öğrendim.

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçilerini ilgilendiren toplusözleşme polis saldırısıyla başladı

SONRAKİ HABER

Bizim sekiz günümüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...