31 Temmuz 2019 11:27

17. Gençlik Yaz Kampı Deklarasyonu

Bir kez daha söylüyoruz:  Gelecek bizimdir! Bu geleceği kurmak bizim elimizdedir.

17. Gençlik Yaz Kampı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bu yıl 17.’sini düzenlediğimiz Gençlik Yaz Kampı’nda Türkiye gençliği, İzmir Selçuk Pamucak Sahilinde bir araya geldi.
“Gelecekten çaldığımız 8 gün” diyerek başladık söze. İl ve ilçelerimizde taşın altına koyduk elimizi.… İşyerlerinden, emekçi semtlerinden, lise ve üniversite sıralarından çıkıp, doluştuk Pamucak Sahili’ne “doğaya, bilime ve insanlığa özgürlük” demek için.
Elbette söyleyecek çok fazla sözümüz vardı. Sorunlarımızı konuştuk, taleplerimizi öne çıkardık, neler yapmamız gerektiğine karar verdik. Yaptığımız il buluşmalarında ülkenin sorunlarının farklılıklar gösterse de, toplamda derdimizin de meramımızın da hep aynı olduğunu gördük… Lise, üniversite ve işçi forumlarında tartıştığımız meseleleri, değiştirmek üzere üzerimize düşen görevleri önümüze koyduk. 
Çeşitli atölyelerde kendimizi geliştirdik, Evrim’den Politik İktisat’a, Kadın Çalışmaları’ndan Heykel’e, Resim’e, Latin Dansları’na kadar birçok alanda müfredatın bizlere sunmayacağı birikimi sağladık, eksiğimizi kapattık, ilgi alanlarımızı keşfettik ve Türkiye’nin dört bir yanından gençle tartışma fırsatı bulduk. Kolektif bir çalışma sonucu neler yapabileceğimizi gördük, gücümüzü öğrendik, kendimizi tanıdık… 
Ekonomik krizin yükünün gençlik üzerinde her geçen gün daha da hissedildiği, gelecek kaygımızın işsizlik rakamlarıyla birlikte daha da arttığı, üniversiteler üzerindeki baskının da tek adam rejimi ile birlikte arttığı, bölgesel savaş tehdidinin yanı başımızda durduğu böylesi bir tabloya karşı biriktirdiklerimizle buluştuk.  
Emperyalist kapitalist sistemin bize sunduğu, söz hakkı dahi tanınmayan bu gelecek tablosu bizim geleceğimiz olamaz! Kendi geleceğimizi ancak ve ancak kendimiz çizebiliriz. Bizim geleceğimiz eşit ve özgür bir gelecek olmalı. Bizim geleceğimiz, kadınların şiddet cenderesine sıkışmadığı, hayatımızın sürekli değişen sınavlara tabi olmadığı, üniversitelerin özgürce insanlık yararına bilim ürettiği bir gelecek olacak.
Tıpkı bu kampta yaptığımız gibi...
Buluştuğumuz işçi, üniversite ve liseli forumlarından öne çıkan taleplerimiz etrafında bulunduğumuz her şehirde, her okulda, her atölyede birleşeceğiz ve mücadele edeceğiz. 
Krizin yükünü biz gençliğe yüklemek isteyenlere inat, bu yükü reddediyoruz. Kapitalist ve emperyalist bir sistemde krizlerin olmaması mümkün değil. “Kriz kapitalizmin doğasında vardır.” Türkiye ve dünya gençliğini girdap içine almaya çalışanlar, sefa içerisinde yaşamaya, yatlarında, yalılarında, saraylarında talimat vermeye ve krizin faturasını krizi yaratanların ödememesi için elinden geleni yapıyor. 
Bu gidişe birlikte dur diyeceğimizi bir kez daha burada söylüyoruz! 
Taleplerimizle mücadelemizi illerimizde devam ettireceğiz. Bir kez daha söylüyoruz:  Gelecek bizimdir! Bu geleceği kurmak bizim elimizdedir.
Kamptan çıkardığımız tartışmalarla gittiğimiz her yerde daha da güçlenerek, mücadeleyi büyütmüş olarak bir sonraki kampta buluşacağız!

ÖNCEKİ HABER

Stajda ölmek istemiyoruz

SONRAKİ HABER

Fındıkta yapılan spekülasyonlar üretici fiyatını düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...