31 Temmuz 2019 07:35

Merkez Bankası enflasyon tahminini yüzde 13,9'a çekti

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yıl sonu enflasyon tahminini 0,7 puan düşüşle yüzde 13,9'a çekti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Üçüncü Enflasyon raporunu açıkladı. Uysal, 2019 enflasyon tahminini yüzde 14,6'dan yüzde 13,9'a çektiklerini açıkladı. TCMB Başkanı Uysal “Enflasyonun 2020 yıl sonunda yüzde 8,2'ye, 2021 yıl sonunda ise yüzde 5,4'e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz” iddiasında bulundu.

Alkollü içecekler ve tütün grubundaki vergi artışlarının enflasyonu baskıladığını söyleyen Uysal, “Bu doğrultuda, nisan ayında yüzde 14,6 olarak açıkladığımız 2019 yıl sonu tüketici enflasyon tahminini yüzde 13,9’a indirdik. Diğer taraftan, aşağı ve yukarı yönlü katkıların birbirini dengelemesiyle 2020 yılına ilişkin enflasyon tahminlerimizde herhangi bir değişikliğe gitmedik. 2019 yıl sonuna dair enflasyon tahminimizi, 0,7 puan aşağı yönlü güncelledik” dedi.

Uysal, “Finansal istikrara katkı sunmak amacıyla elimizdeki araçları gerektiğinde etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz” açıklamasında da bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Su baskınına uğrayan Bursa Şehir Hastanesi Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Mersin'de salatalık üreticileri düşük alım fiyatını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...