30 Temmuz 2019 18:38

MGK toplantısı 6 saat sürdü, yazılı açıklama yapıldı

Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Suriye sınırına oluşturulacak güvenli bölge”den bahsedildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantı 6 saat sürdü. Toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. 

Toplantıda “Suriye sınırında oluşturulacak güvenli bölge, Fırat'ın doğusuna olası operasyon ve Kuzey Irak'ta yürütülen operasyonlar, Türkiye'ye teslimatına başlanan S-400'ler, ABD'nin F-35 kararı, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler”in ele alındığı belirtildi.

MGK’den yapılan yazılı açıklamada sürdürülen harekatlara değinilerek "Pençe harekatları bölge tamamen temizlenene kadar devam edecek. Sınır güvenliğimiz çerçevesinde bölge tüm terör örgütlerinden temizlenerek 'barış koridoru' inşası için gayret edilecek" denildi.

Yazılı açıklamda, “NATO Antlaşması ile ikili anlaşmaların ruhuna uygun olarak, Türkiye uluslararası hukuk ve ahde vefa ilkesi çerçevesinde taahhütlerine ve sorumluluklarına riayet ediyor, müttefiklerinden de aynı hassasiyeti bekliyor” ifadeleri yer aldı. (Ankara/AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Karaağaç Deresi'nin mavi ve yeşil renkte akması yurttaşları endişelendirdi

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Bayern Münih'e 6-1 mağlup oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...