17 Ekim 2012 11:12

‘AOÇ artık diyalize bağlı yaşıyor’

ATATÜRK Orman Çiftliğine  (AOÇ) ait uydu görüntülerini paylaşan Mimarlar Odası, böbrek görünümündeki tahribat alanını şu sözlerle değerlendirdi: “AOÇ artık diyalize bağlı yaşıyor”Mimarlar Odası yöneticileri, daha önce de AOÇ’nin tahribatına ilişkin uyarılarda bulun

‘AOÇ artık diyalize bağlı yaşıyor’
Paylaş

ATATÜRK Orman Çiftliğine  (AOÇ) ait uydu görüntülerini paylaşan Mimarlar Odası, böbrek görünümündeki tahribat alanını şu sözlerle değerlendirdi: “AOÇ artık diyalize bağlı yaşıyor”

Mimarlar Odası yöneticileri, daha önce de AOÇ’nin tahribatına ilişkin uyarılarda bulunmuş, ancak dikkate alınmamıştı. Uydu görüntülerine göre, Başbakanlık konutunun yapılmasının planlandığı alanda çok ciddi bir tahribat var. Uydudan bakıldığında “böbrek” görünümü alan bölgedeki ağaçsızlaştırma diğer alanlardan farklı olarak göze çarpıyor.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, satın aldıkları görüntüleri dün yaptıkları basın toplantısı yoluyla kamuoyuna duyurdu. Bölge için alındığı söylenen ruhsatın iptali için dava açacaklarını belirten Candan, kendi talepleriyle yapılacak bilirkişi keşfi ile de önemli sonuçlara ulaşılacağının altını çizdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlardan Meclise istihdam uyarısı

SONRAKİ HABER

Gülce Başer’e mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...