30 Temmuz 2019 15:18

Eşini öldüren İran Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Necefi idama mahkum edildi

Eşi Mitra Ostad'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan İran Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi idama mahkum edildi.

İran Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi

Fotoğraf: Tasnim Haber Ajansı / Wikimedia Commons

Paylaş

İran Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi, eşi Mitra Ostad'ı öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkum edildi.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, Necefi'nin eşini öldürdüğünü itiraf ettiğini ve idam cezasına çarptırıldığını duyurdu.

İsmaili, kararla ilgili temyiz yolunun açık olduğunu kaydetti.

Çok eşliliğin kanunen serbest olduğu İran’da, 67 yaşındaki Necefi, 28 Mayıs'ta ikinci eşi 35 yaşındaki Mitra Ostad'ı Tahran'ın kuzeyindeki Saadat Abad semtindeki evinde silahla vurarak öldürmüştü. Necefi, eşini öldürdüğünü itiraf etmişti.

Eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani döneminde Eğitim Bakanlığı görevinde de bulunan Muhammed Ali Necefi, bir süre Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2017'de Tahran Belediye Başkanı seçildi.

Necefi, geçen yıl kız çocukların dans ettiği bir etkinliğe katıldığı için yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Derneği: Bölge’de 6 ayda 4204 hak ihlali yaşandı

SONRAKİ HABER

Fındık işçilerini taşıyan minibüs devrildi çok sayıda yaralı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...