Erciyes'te hastaların çadırları yıkıldı

Kayseri’de raporlu hastaların 6 yıldır çadır kurduğu, Erciyes Dağı’nın eteklerinde bulunan Tekir Yaylası’nda çadırlar yıkıldı.

30 Temmuz 2019 23:38
Paylaş

Abdullah SARIKAYA
Kayseri

Kayseri’de raporlu hastaların 6 yıldır çadır kurduğu ve şifa aradığı Erciyes Dağı’nın eteklerinde bulunan Tekir Yaylası’nda çadırlar yıkıldı. Daha önce hayvancılıkla uğraştığı için mera alanını kiralayan bir yurttaş, ‘Benim hayvanlarımın otladığı yerde çadırlar var, hayvanlarım otlayamıyor’ diyerek yurttaşların çadırlarının kaldırılması için şikâyette bulundu. Bu şikayetin ardından jandarma görevlilerinin de olduğu ekipler tarafından çadırlar yıkıldı. Valilik ile görüşme yapan yurttaşlar karardan dönüldüğü bilgisi verilmesine rağmen çadırlarını toplamak zorunda kaldı. Hastalar, “Biz de hayvanlarımızı otlattık ama hayvanlar 3 gün burada yayılmaz. Burada ot çok az hayvanlar bu yerde otlatılmaz.” diye isyan ediyor. Hastaların talebi ise temiz hava alacak yeni ücretsiz bir alan.

"120 HASTA VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ"

Şeker hastası olduğunu belirten bir yurttaş, “Doktora gittim muayene oldum ‘İnsülin kullanacaksın’ dedi. Ben de şekeri olan arkadaşlardan buranın havasının şekere iyi geldiğini duymuştum. Buraya geldiğimde gerçekten de faydasını gördüm, insülini kullanmadım. Şekerim normal seviyelerde devam etti. Şimdi 120’nin üzerinde hasta mağdur edildi.” dedi. “Buradaki vatandaşın mağduriyeti önlenmek isteniyorsa bir yer gösterilir vatandaş orada kalır.” diye devam eden yurttaş, “Ne olacak yani bir Erciyes Dağı’nı vatandaştan mı esirgiyorlar? Vatandaşa günlüğü 35-40 lira olan yerleri gösteriyorlar. Ben emekliyim maaşım 1000 lira nasıl oraya para vereyim?” dedi.

"OTEL DİKERLERSE ALLAH ONLARA NASİP ETMESİN"

Bir başka yurttaş ise “Buraya gelen herkes hasta. Bu hastaları Valilik, İl Tarım Müdürlüğü ve jandarma zoruyla yayladan kovdular. Bazı söylentiler dolaşıyor, burada otel planları varmış. Bizi kaldırıp buraya otel dikerseler o oteli Allah onlara nasip etmesin” diye konuştu. Eşinin alerji hastası olduğunu, Tekir yaylasında kaldığı sürede haplarını kullanmasına gerek kalmadığını söyleyen başka yurttaş ise “Burada yaşayanların yüzde 70’i raporlu hasta. Kimi böbrek, kimi kalp, kimi tansiyon hastası ve benim eşim de alerji hastası. Buraya temiz hava almak için gelen adamın çadırını yıktılar.” dedi. Hastalar belediye ve valiliğe yeni ücretsiz bir alan için dilekçe verdiklerini söyledi. (Kayseri/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

"Yaz kardeşim: Açlık, yoksulluk, işsizlik var"

SONRAKİ HABER

AYM'den barış akademisyenleri için gerekçeli karar: "Katılmıyoruz ama..."

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...