30 Temmuz 2019 23:18

Bu ülkede sendikalı olmak bu kadar mı zor?

Selüloz-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Saica Pack işçileri direniyor. İşçilerden Erkan Gürlü, direnişin 64. gününde yaşadıklarını Evrensel'e yazdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Erkan Gürlü
64 gündür direnen Saica Pack işçisi/Sakarya

Anayasa bana bu hakkı vermiş fakat işverene de itiraz hakkı vermiş. Neden, çünkü itiraz ettikten sonra istediğin gibi işçiyi bezdir, istediğin gibi işine son ver... Sonra ne yapsın işçi, biraz işsizlik korkusu, biraz aile baskısı, sendikadan istifa etsin, öyle mi? Hayır, işte bizde böyle olmadı.

Biz Sakarya Saica Pack çalışanları, sendikaya üye olduk. Hem de 86 kişilik mevcuttan 79 kişiyle. Bakanlıktan yetki belgeleri işverenin eline ulaşana kadar her şey güzeldi. Ama sonrasında müdür tarafından odasında tek tek türlü baskılar gördük. Ama bizim tek inandığımız şey vardı o da, sendikaya üye olmanın hakkımız olduğu. Bunun bilincindeyiz. Yılmadık; para teklif edildi, işsiz kalmakla tehdit edildik ama yine de yılmadık, birlik olduk, bir olduk. İşveren sendikaya itiraz etti, sonrasında ise 6 öncü arkadaş kapının önüne koyulduk. Yine yılmadık, direnişimiz başladı tam 64 gün önce ve direniyoruz o gün bugündür.

Niye mi? İnsanca yaşamak ve çalışmak için, koşullarımız için, çocuklarımızın geleceği için... Çocuklarımız belki şimdi zorluk çekecekler ama büyüdüklerinde gurur duyacaklar bizimle, biz buna inanıyoruz.

Gerçekten laf olsun diye değil. Farkındayız bu yol zorlu bir yol. Emekleyeceğiz ama sonunda kazandığımızda hep beraber arkadaşlarımızla koşacağız. Şunu da belirteyim, içeride çalışan arkadaşlarım bizimle beraber bu yoldalar. Yaptığımız onurlu direniş umarım herkese örnek olur. Umarım kazanan biz oluruz, umarım kazanan direnen tüm emekçiler olur. Zaman birlik olma zamanı...

ÖNCEKİ HABER

KESK Kocaeli’den haykırdı: Güvenceli iş, güvenli gelecek istiyoruz!

SONRAKİ HABER

Karşıyaka Belediyesine bağlı Kent AŞ’de TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa