30 Temmuz 2019 05:52

10 Ekim anıtı için randevu vermeyen Mansur Yavaş, Kent Konseyini görevlendirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Katliamı anısına Tren Garı önünde dikilecek anıt için Kent Konseyini görevlendirdi. 

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Ankara’da 10 Ekim 2015 yılında “Barış Mitingi”ne yönelik IŞİD tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren 103 kişinin anısına Tren Garı önünde dikilecek anıt için Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kent Konseyi’ni görevlendirdiği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir 10 Ekim ailelerine randevu vermiyordu. 
 
10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 9 Temmuz tarihinde görüşme yaptı. Coşgun, Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşme sonrası uzun süredir kendilerine randevu vermeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın, ailelerin Tren Garı önünde yapılmasını istedikleri anıt sürecinin belediyenin Kent Konseyi tarafından yürütülmesi yönünde görevlendirdiği bilgisini verdi.

"KOMİTE KURACAĞIZ"

Coşgun, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın kendisi aradığını ve anıtın yapılması yönündeki süreçle ilgili müzakere yürütmek istediğini söyledi. Coşgun, emek, barış, demokrasi bileşenlerinin de içinde olacağı bir komite kurarak, Kent Konseyiyle anıt sürecine ilişkin görüşme gerçekleştireceklerini aktardı. Coşgun, şunları belirtti: “10 Ekim’in anıtsallaştırılması kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan 31 Mart'tan bu yana randevu almaya çalışıyorduk. Yazılı ve sözlü olarak müracaat ettik, taleplerimizi iletmiştik ama gelinen noktada randevu sürecini bir türlü işletememiştik.  Bunun artık niyetle ilgili olduğunu anladığımızda Kılıçdaroğlu ve Temelli ile görüştük. Özellikle bu sürecin belediyenin inisiyatifinde olan ve önceki zihniyet eliyle zaten yapılması beklenmeyen anıtsallıştırma sürecinin hızlanmasını istedik.” 

"BELEDİYE GERİ ADIM ATTI"

Kılıçdaroğlu’yla yaptıkları görüşmede, anıtın yapılma sürecinin ertelenmesinin kimseye bir faydasının olmadığını dile getirdiklerini belirten Coşgun, “Anıtsallaştırma sürecini kim yaparsa onun da tarihe kayıt düşeceğini, yapmayan bunu önemseyen, bununla ilgili süreçlerde yollarımızı kapatan herkesin de yine kayda düşeceğini söyledik. Kılıçdaroğlu sanıyorum bu süreçle yakından ilgilenmiş. Ve Sayın Mansur Yavaş ile bir toplantı almış. Mansur Yavaş bundan önce bize randevu vermiyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı geri adım attı. Kılıçdaroğlu’na belediye başkanı bize randevu vermeyerek bizi terörize ediyor demiştim. ‘Tanımıyorum’ demek terörize etmektir. Bu yaklaşımlar bize daha fazla zarar verdi ve ailelerin daha da yıpranmasına neden oldu. Komite oluşturacağız ve oluşturduktan sonra bizatihi kent konseyi başkanıyla görüşmeler yürüteceğiz” diye konuştu. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da EMEP İl Yöneticisi ve HDP İl Başkanı dahil 15 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Uzmanlar uyarıyor: Ağrıyan dişe kolonya basmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...